ELECTRICOMICS: Το Νέο Πόνημα Του Αlan Moore

14306428143_72e937d205_oΈνας από του πιο καταξιωμένους και αναγνωρισμένους συγγραφείς comics, ο Alan Moore, ξεκινά κάτι νέο και πολύ ενδιαφέρον στον κόσμο των ψηφιακών comics.

To ΕLECTRICOMICS είναι η νέα ψηφιακή ανθολογία comics, η οποία θα λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν μια ανοιχτή πηγή “toolkit” για άλλους να εκδίδουν comics ψηφιακά.

“Με το ELECTRICOMICS ελπίζουμε να διερευνήσουμε τις πιθανότητες των comic strips σε αυτό το νέο συναρπαστικό Μέσο, με ένα τρόπο ο οποίος δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά. Αντί να μεταφέρουμε απλά την εξιστόρηση μέσω comics από το χαρτί στην οθόνη, εμείς σκοπεύουμε να φτιάξουμε ιστορίες ρητώς επινοημένες να τεστάρουν τα storytelling όρια αυτής της πρωτοφανούς τεχνολογίας. Με αυτό στο μυαλό, μαζεύουμε ομάδες με τους καλύτερους δημιουργούς στην βιομηχανία ώστε να συνεισφέρουν στις τεχνικές διαδικασίες με σκοπό την δημιουργία νέας ικανότητας στο comic book εξιστορείν.” – Alan Moore

Το ELECTRICOMICS, το οποίο δεν έχει ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμα, θα ηγηθεί ο Alan Moore, ο οποίος δουλεύει με ένα καλλιτέχνη στο Big Nemo, μια συνέχεια του γνωστού χαρακτήρα του Winsor McCay. O Garth Ennis με τον Peter Snejbjerg δουλεύουν σε μια ιστορία με θέμα τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ονόματι Red Horse. O μακροχρόνιος συνεργάτης του Alan Moore, Peter Hogan, γράφει ένα “modernist horror” με τίτλο το Cabaret Amygdala και οι Leah Moore και John Reppion φτιάχνουν μια “slick time travel” ιστορία, το Sway.

To ELECTRICOMICS εκδίδεται από την εταιρεία Orphans of the Storm, ιδιοκτησία του Alan Moore και Mitch Jenkins και θα έχει σαν editror την Leah Moore. To πρότζεκτ χρηματοδοτείται από το Digital R&D Fund for the Arts.