Marvel VS Fox, Με Θύματα Τους Fantastic Four;

FANFOUR2014001-cov-02b9cΕπικαλούμενο μια πηγή μέσα από την ίδια τη Marvel, το Bleeding Cool αποκάλυψε πως η εταιρία σκοπεύει να βάλει στον πάγο τους ongoing τίτλους FANTASTIC FOUR και ULTIMATE FANTASTIC FOUR.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο λόγος για αυτήν την κίνηση της είναι ότι τα μεγάλα στελέχη της εταιρείας πιστεύουν πως συνεχίζοντας την προώθηση της συγκεκριμένης πνευματικής ιδιοκτησίας (FF), θα έχουν σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση των ταινιών της 20th CenturyFox. H Fox έχει στην κατοχή της τα δικαιώματα των κινηματογραφικών μεταφορών, τόσο των Τεσσάρων Φανταστικών, όσο και των X-Men, σε βάρος φυσικά των Μarvel Studios, ιδιοκτησία της Disney.

Είναι δύσκολο να προβλεφθεί τo μέλλον των Fantastic Four και της Ultimate εκδοχής τους, αλλά όπως υποδεικνύουν οι φήμες, η Marvel σκοπεύει να ακυρώσει τους τίτλους, και οι χαρακτήρες να εμφανίζονται μόνο ως guests σε άλλες σειρές. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πηγές, το ίδιο θα είχε συμβεί και με τους X-Men, αν οι X-τίτλοι δεν είχαν τη δυναμική παρουσία που έχουν στις πωλήσεις. Ακόμη κι έτσι όμως, η Marvel επιχειρεί να αποδυναμώσει το ρόλο τους στο Marvel Universe προωθώντας άλλα properties όπως οι Inhumans και Guardians of the Galaxy.