Nέος Μiracleman από Morrison-Quesada, Milligan-Allred

miraclemanMε την κυκλοφορία ενός ετησίου τεύχους τον Δεκέμβριο, η Marvel θα λανσάρει τις πρώτες ολοκαίνουργιες ιστορίες Miracleman των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του VULTURE, το MIRACLEMAN ANNUAL #1 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει την παραμονή του νέου χρόνου και θα συμπεριλάβει μια “από καιρό χαμένη” ιστορία του Grant Morrison, γραμμένη στα μέσα της δεκατίας του 1980, σε σχέδιο του Joe Quesada (Marvel’s Chief Creative Officer). Η συγκεκριμένη ιστορία έτυχε της προσοχής του Quesada μερικά χρόνια πριν, σε μια συνέντευξη με τον Morrison στο The Beat. Oι Quesada και Μorrison μίλησαν για την ιστορία και ο δεύτερος συμφώνησε να επιτρέψει στην Μarvel να την εκδώσει, με τον όρο να είναι ο Quesada αυτός που θα την σχεδιάσει.

Η δεύτερη ιστορία στο ANNUAL #1 επανενώνει την ομάδα του X-STATIX (Peter Milligan και Mike Allred). H συνεργασία τους κάνει χρήση του pop στιλ του Allred, διηγούμενη μια ιστορία που φαίνεται να τοποθετείται στα 1950, όταν ο δημιουργός του χαρακτήρα, Mick Anglo, έγραφε και σχεδίαζε τις περιπέτειες του.

“There’s a scintilla of self-awareness, with Marvelman being — I don’t want to give too much away, but the story is not without some awareness that it’s all going to change very quickly,” είπε ο Milligan στο VULTURE. “It’s an homage. All the guys are there, all the craziness.”

Το annual, με εξώφυλλα των Gabriele Dell’Otto, Jeff Smith, θα κυκλοφορήσει την 31η Δεκεμβρίου.