THE FICTION #1

The Fiction 001-000Writer: Curt Pires
Artist: David Rubin
Boom! studios

Παιδιά μου, ήρθε η ώρα να σας πω μία ιστορία από το Erasmus μου στην Ισπανία… Το 2012, που λέτε, ανακάλυψα εκεί ένα πανέμορφο comic με τίτλο EL HEROE. Αυτά… Ναι, ναι, αυτή ήταν η ιστορία! Ε, ποτέ δεν είπα ότι είμαι καλός σε αυτές. Τουλάχιστον έχει σχέση με το σημερινό review. Τέλος πάντων, ξεχάστε τα vibes νοσταλγίας – απλά βρήκα την τέλεια ευκαιρία να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου για την πολύ καλή δουλειά του συνδημιουργού και artist του ΤΗΕ FICTION, David Rubin, και να σας προτείνω επίσης να διαβάσετε το προσφάτως μεταφρασμένο (από την Dark Horse) comic στο οποίο αναφέρθηκα πριν.

Μην ξεφεύγουμε όμως (περισσότερο) κι ας συνεχίσουμε με το THE FICTION, που ήδη καταφέρνει να μας κινήσει την περιέργεια από το σαγηνευτικό του εξώφυλλο. Τα γεωμετρικά patterns παραπέμπουν περισσότερο σε sci-fi, νομίζω, αλλά το story φαίνεται να είναι περισσότερο “λαβκραφτικό”. Ναι, υπάρχει μία περίεργη χρυσή θεότητα εκεί πίσω.

2015-06-19_03h00_01Μία παρέα μικρών παιδιών μεταφέρεται σε έναν φανταστικό κόσμο, μέσα από ένα μαγικό(?) βιβλίο και ένα από τα παιδιά εξαφανίζεται εκεί μέσα. Δεκαπέντε χρόνια μετά, στον πραγματικό κόσμο, κάποιος άλλος από την ίδια παρέα εξαφανίζεται. Έτσι, οι δυο εναπομείναντες αποφασίζουν να ξανανοίξουν το βιβλίο για να βρουν τον φίλο τους.

Το πρώτο τεύχος μας δίνει πολύ λίγα πράγματα και ουσιαστικά χτίζει το έδαφος για το τι θα συμβεί μελλοντικά, μέσα στον πολύχρωμο “fiction” κόσμο, τον οποίο βλέπουμε ελάχιστα. Είναι, όμως, πολύ ευχάριστο και τελείως straight forward, αν και αφήνει μερικά ερωτήματα από το flashback, που φαντάζομαι πως θα αποκαλυφθούν στη συνέχεια.

Το artwork είναι σούπερ! Λιτό, κατά κύριο λόγο, με το inking του David Rubin να είναι απίστευτα δυναμικό, και το σχέδιο τόσο όμορφο. Εξίσου καλή δουλειά από τον Michael Garland στο coloring, που ταιριάζει ωραία με το artwork, με αποκορύφωμα το feeling που βγάζει στα flashbacks. Συνολικά, μπορώ να πω ότι είναι μία πολύ όμορφη παραγωγή, ενώ τα panels έχουν διάφορα διακοσμητικά παιχνίδια και σε κάποια σημεία έχει χρησιμοποιηθεί raster.

Το THE FICTION είναι μία μίνι σειρά, τεσσάρων μόνο τευχών. Δεν έχω ιδέα πως θα εξελιχθεί, αλλά το πρώτο τευχάκι σου ανοίγει την όρεξη. Αν θέλετε, λοιπόν, να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολύχρωμο horror, αλτέρνατιβ Lovecraft, ή κόσμικ jumanji… just go for it!

2015-06-19_03h01_29