One Punch Man

Road to Hero

Το ONE PUNCH MAN είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή anime της φετινής χρονιάς, και οι περισσότεροι που ασχολούμαστε με το είδος, έχουμε ακούσει να συζητιέται στο χώρο. Ο αστείος, αδέξιος, εμφανισιακά καθόλου εντυπωσιακός Saitama, κάνει τους πάντες να μιλούν γι’ αυτόν και ακόμα περισσότερο για τη γροθιά του, που στέλνει κάθε εχθρό μίλια μακριά. Ο ανελέητος υπερήρωας έχει πολλές αδυναμίες και προσωπικά προβλήματα να λύσει, όπως φάνηκε μέσα από τη σειρά. Το Original Video Animation (OVA) που κυκλοφόρησε, με τίτλο ROAD TO HERO, έρχεται να δώσει φως σε κάποια γεγονότα της ζωής του, που συνέβησαν πριν γίνει ο γνωστός ήρωας που όλοι ξέρουμε.

Παρακολουθούμε τον Saitama, σε μια περίοδο που είχε ακόμη μαλλιά, αλλά δεν ήταν τόσο δυνατός όσο θα γινόταν αργότερα. Όλοι οι ήρωες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό που ο Saitama ακόμα δεν έχει αποκτήσει: φοράνε στολή. Είναι κάτι αναγκαίο, μια και οι μάχες φθείρουν και καταστρέφουν τα ρούχα του. Τα πρώτα βήματα του ανορθόδοξου ήρωα, λοιπόν, ξεκινούν με αστείες καταστάσεις που δε θα μπορούσαν να λείψουν, αλλά και με έναν κοινό – για τα δεδομένα ενός υπερήρωα – στόχο: να βρει κάποιον που θα σχεδιάσει τη στολή του. Δεν λείπουν, εννοείται, και από εδώ οι σκηνές δράσης που είχαμε συναντήσει στη σειρά, με τέρατα να μπαίνουν στον δρόμο του Saitama και να αντιμετωπίζονται με το μοναδικό στιλ που τον χαρακτηρίζει.

one_punch_man_road_to_hero_1

Συνολικά, το σχέδιο του animation, που φυσικά έχει την υπογραφή του Studio Madhouse, είναι καλό όπως και η μουσική. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα χιουμοριστικό flashback, που μας πάει πίσω στα πρώτα χρόνια της πορείας του ήρωα και παρέχει κυρίως πληροφοριακό υλικό, σκηνές δράσης και κωμικά στιγμιότυπα. Δεν απέχει πολύ σε ύφος από τα υπόλοιπα επεισόδια της σειράς και βλέπεται ευχάριστα. Οι fans του ONE PUNCH MAN θα το αγαπήσουν σίγουρα.

Αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα 6 ακόμα OVAs, με τίτλους “A Shadow That Snuck Up Too Close”, “The Pupil Who Is An Extremely Poor Talker”, “The Ninja Who Is Too Complicated” “Bang, Who Is Too Overbearing”, “The Sisters Who Have Too Many Things Happening”, και “The Murder Case That Is Too Impossible”.