Batman #47

Καλή αντάμωση!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #47

WriterScott SnyderArtistGreg CapulloPublisherDC Comics

Όση δράση κι όσες ενδιαφέρουσες σκηνές κι αν είχε το συγκεκριμένο τεύχος, ο σκοπός που κλήθηκε να εξυπηρετήσει ήταν ένας και μοναδικός: να στρώσει το δρόμο για την επιστροφή του Bruce Wayne ως Batman. Καλό και χρυσό το run του Jim Gordon, αλλά γνωρίζαμε από την αρχή ότι επρόκειτο για έναν μεταβατικό Batman και πάντα κάτι τέτοιο στερεί τη γοητεία από τα γεγονότα.

Το πρώτο μισό του BATMAN #47, λοιπόν, χρησιμεύει στο να μας δείξει πως ό,τι κι αν δοκιμάσει ο Jim Gordon, παρέα με τους στενότερους συνεργάτες του Batman και με τα καλύτερα gadgets στο οπλοστάσιό του, δεν είναι αρκετό για να εξολοθρεύσει τον Mr. Bloom. Κι αν ο νέος Batman αποτυγχάνει, τότε τί χρειάζεται η Gotham City; Μα, φυσικά, τον Bruce Wayne.

Στο δεύτερο μισό του τεύχους, βλέπουμε όντως τον Bruce Wayne. Και τον παρακολουθούμε εν μέσω μιας επιφοίτησης, η οποία αποτελεί και το πρώτο βήμα για την επιστροφή του – όσο κι αν κρατήσει η διαδικασία. Και ο χαμογελαστός, χλωμός και ευγενέστατος κυριούλης, που συναντά ο Bruce στο τελευταίο panel, πιθανότατα θα την καθυστερήσει, αλλά οι πρώτες κουβέντες μεταξύ τους υπόσχονται απολαυστικές (και οπωσδήποτε πρωτότυπες) καθυστερήσεις, στο μονόδρομο που ετοιμάζεται να ακολουθήσει το αθώο alter ego του Batman!