Supergirl S01E13

For The Girl Who Has Everything
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Supergirl

Season/EpisodeS01E13 WritersGreg Berlanti, Ali Adler, Andrew Kreisberg, Ted Sullivan, Derek Simon DirectorDermott Downs CastMelissa Benoist, Mehcad Brooks, Chyler Leigh, Jeremy Jordan, David Harewood, Calista Flockhart NetworkThe CW

Αυτή την εβδομάδα, το SUPERGIRL βασίστηκε σε έναν εξαιρετικά “βαρύ” τίτλο, ο οποίος φέρνει στο νου το αριστούργημα που έχει γράψει για τον Superman o Alan Moore. Και πολύ έξυπνα, οι συντελεστές φρόντισαν να μείνουν μόνο στη σύγκριση των δύο τίτλων, ώστε να μη χάσουν το παιχνίδι από τα αποδυτήρια.

Όπως και ο ξάδερφός της στις σελίδες των comics, η Kara έπεσε θύμα του παρασιτικού οργανισμού Black Mercy, ο οποίος τη ρίχνει σε κώμα, να φαντάζεται τη μεγαλύτερή της επιθυμία. Η Supergirl, λοιπόν, επιστρέφει στον Krypton και ζει ευτυχισμένη, χωρίς να θυμάται τη ζωή της στη Γη. Χάρη σε αυτή την εξέλιξη, έχουμε την ευκαιρία να δούμε επιπλέον σκηνές στον Krypton, σκηνές που προσπαθούν (αλλά μάλλον αποτυγχάνουν) να αυξήσουν τον συναισθηματικό αντίκτυπο του επεισοδίου.

Η αποτυχία οφείλεται στον βιαστικό χαρακτήρα αυτών των σκηνών. Άλλωστε, το format της τηλεόρασης δεν επέτρεπε κάτι περισσότερο. Και, προσωπικά, δε θα ήθελα και κάτι περισσότερο. Γιατί το “ζουμί” του επεισοδίου ήταν αλλού. Αφού το δευτερεύον cast κάλυψε την Kara (με τη Melissa Benoist να υποδύεται εκπληκτικά τον “Martian Manhunter που υποδύεται την Kara” και την Calista Flockhart να κλέβει ξανά την παράσταση), την επανέφερε στην πραγματικότητα. Και το συναίσθημα χτύπησε κόκκινο, προερχόμενο από δύο αουτσάιντερ στον τομέα αυτό: την Alex και την Astra.

Μπορεί, λοιπόν, ο συναισθηματικός αντίκτυπος της επιστροφής της Kara στον Krypton να ήταν φευγαλέος, αλλά το υπόλοιπο επεισόδιο αναπλήρωσε με το παραπάνω.