All-New X-Men #4

O πιο προσγειωμένος X-τίτλος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

All-New X-Men #4

WriterDennis HopelessArtistMark BagleyPublisherMarvel Comics

Το ALL-NEW X-MEN συνεχίζει να είναι μάλλον ο καλύτερος X-τίτλος αυτή την εποχή, βασιζόμενο σε μια απλή και κλασική συνταγή: φέρνει στο προσκήνιο τα… προσγειωμένα προβλήματα των νεαρών πρωταγωνιστών του, με κάθε σκηνή δράσης και κάθε μάχη απλά να παρεμβάλλεται, λειτουργώντας προς την ενίσχυσή τους. Και το #4 κάνει ακριβώς το ίδιο, ένα τεύχος μετά την ολοκλήρωση του πρώτου storyline.

Αφού, λοιπόν, είδαμε τον Cyclops να αντιμετωπίζει τα father issues που έχει με τον μεγαλύτερο εαυτό του, τώρα επικεντρώνουμε στη σχέση του Angel με τη Laura, η οποία, πιστή στο ρόλο της ως Wolverine, ορμά χωρίς σκέψη σε κάθε κίνδυνο, σκεφτόμενη απλά πως, ό,τι κι αν πάθει, θα το ξεπεράσει, χάρη στο healing factor της. Ακούγεται λίγο αφελές και λίγο κλισέ, αλλά λειτουργεί, κυρίως χάρη στην προσωπικότητα της Laura. Και, λίγο πριν ολοκληρωθεί το τεύχος, οι φόβοι του Angel βγαίνουν σχεδόν αληθινοί, χάρη σε μια απρόσμενη συνάντηση.

Μου κάνει εντύπωση πως ο (κοστουμάτος) Blob, ανάμεσα σε ένα τεράστιο roster από villains, είναι αυτός που θα δώσει ένα μάθημα στη Laura. Αλλά φαίνεται πως οι δημιουργοί ετοιμάζουν ένα reunion του Brotherhood Of Evil Mutants (έστω με B-listers, όπως ο Blob και ο Toad, που είδαμε στο προηγούμενο τεύχος). Για να έχει αντίκτυπο το συγκεκριμένο τεύχος, πάντως, θα πρέπει να επαληθευθούν οι φόβοι του Angel – όσο κι αν δε θέλω να συμβεί κάτι στη Laura.