Ms. Marvel #5

Easy peasy…
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ms. Marvel #5

WriterG. Willow WilsonArtistNico LeonPublisherMarvel Comics

Η Kamala Khan ήταν μια geek κοπελίτσα, η οποία, λόγω των Terrigen Mists που απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια του INFINITY, έγινε Ιnhuman και, επειδή το είδωλό της ήταν η Ms. Marvel, αποφάσισε να γίνει η νέα Ms. Marvel. Το πρώτο volume κράτησε 19 τεύχη, όντας σχεδόν ανεξάρτητο από το υπόλοιπο continuity και κρατώντας καθ’ όλη τη διάρκειά του τη φρεσκάδα και το ιδιαίτερο στιλ του.

Μετά τον κακό χαμό του SECRET WARS, ήταν μία από τις σειρές που επέζησαν και έκαναν reboot. Το παρόν snapshot αφορά το πέμπτο τεύχος, όμως οφείλω να πω ότι και το δεύτερο volume συνεχίζει ακάθεκτο σα να μην πέρασε μια μέρα. Η Kamala είναι πλέον μέλος των All-New All-Different Avengers και προσπαθεί να εξισορροπήσει τα πράγματα ανάμεσα στις σχολικές υποχρεώσεις, την καθημερινή ζωή και το Avengerιλίκι, αποτυγχάνοντας τραγελαφικά! Έχει απομείνει πίσω σε όλες τις κοινωνικές υποχρεώσεις, γιατί η ζωή δε σταματά ποτέ, κι έτσι καλείται να διαχειριστεί ταυτόχρονα τη Hydra ως Avenger του New Jersey, το γάμο του μεγάλου αδερφού της, αλλά και τα μαθήματά της. Έτσι, με τη βοήθεια του κολλητού της, Bruno Carelli (όχι δεν συγγενεύουμε), φτιάχνει ομοιώματα με βάση τα golems του Loki! Το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτο ντελίριο γέλιου και δράσης, με στοιχεία θεατρικής φάρσας, το οποίο το κάνει το πιο αστείο τεύχος της Marvel που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό.

Το σχέδιο παραμένει ημι-καρτουνίστικο με μικρές αστείες λεπτομέρειες και η σειρά παραμένει (ευτυχώς) ανεξάρτητη από το περιπεπλεγμένο σύμπαν της Marvel. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε μυημένους και μη.