A Month In Covers

March 2016

Τί; Πρόλογο; Ααα, δεν έχει πρόλογο αυτό το μήνα! Θέλει και ρώτημα γιατί; Παραμονές του Comicdom Con Athens, αυτά είναι πολυτέλειες, γιατί τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Μην ανησυχείτε, όμως, παρακάτω σας περιμένουν τα δέκα υπέροχα εξώφυλλα του μήνα που μας πέρασε. Αφού τα δείτε και τα απολαύσετε, προετοιμάστε διάθεση και ψυχολογία για τις μέρες που έρχονται, και επισκεφτείτε μας στο μεγάλο φεστιβάλ των comics, να τα πούμε και από κοντά.

 

Codename Baboushka: The Conclave of Death #5

Alternate Cover Cover BArtist Kate Leth Publisher Image Comics

Ομολογώ ότι το συγκεκριμένο εξώφυλλο ίσως να μην λέει και πολλά στους περισσότερους, από σχεδιαστικής άποψης, αλλά βρίσκεται σε αυτή τη λίστα γιατί επιτυγχάνει έναν από τους βασικούς λόγους ύπαρξης του – την αδιαφιλονίκητη υπεροχή του ανάμεσα σε άλλα τεύχη στα ράφια. Το μαύρο φόντο με το πολύχρωμο μοτίβo είναι μια παραδοσιακή ρωσική τεχνική, που ονομάζεται Khokhloma (για να μη λέτε, σας προσφέρω και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις), επιλογή που το κάνει και να ξεχωρίζει από χιλιόμετρο και να συνάδει με τη θεματολογία της σειράς.

Descender #11

Artist Dustin Nguyen Publisher Image Comics

Από το μάυρο φόντο περνάμε στο ολόλευκο! Ο εξαίσιος Dustin Nguyen χρησιμοποιεί, με μαεστρία, νερομπογιά, για να χρωματίσει τα έργα του, μια επιλογή ασυνήθιστη στις μέρες μας, που όμως αποζημιώνει και με το παραπάνω. Δείτε τη λεπτομέρεια και την ευαισθησία που βγάζει η τεχνική του! Συνηθίζεται στη sci-fi θεματολογία το γυαλιστερό μοντέρνο coloring, ή το digital σχέδιο, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι οι παλιότερες τεχνικές μπορούν να δώσουν εκπληκτικά αποτελέσματα.

Doctor Strange #6

Artist Chris Bachalo Publisher Marvel Comics

…και ξανά στο μαύρο! Σχοινοβατώντας ανάμεσα στο αστείο και το τρομακτικό, ο Chris Bachalo, σε μια στιγμή έμπνευσης, τοποθετεί την έπαυλη της οδού 177A Bleecker Street, γνωστή και ως Sanctum Sanctorum, ως φλεγόμενη προέκταση του κεφαλιού του Doctor Strange. Είτε γελάσετε με το σπίτι του Doctor Strange φορεμένο καπέλο, είτε ανατριχιάσετε με το τί μπορεί να σημαίνει για τον ήρωα να καίγεται ένα από τα πιο απόρθητα κτίρια στο Marvel Universe, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό και αξιομνημόνευτο εξώφυλλο.

Infinity Entity #1

Alternate Cover Retailer Incentive Variant CoverArtist Marco Rudy Publisher Marvel Comics

Ο εκπληκτικός Marco Rudy, με ένα larger-than-life εξώφυλλο, και με αυτό εννοώ την επική διάσταση που δίνει στον πρωταγωνιστή της σειράς, Adam Warlock. Η φιγούρα του, ναι μεν βουτηγμένη στο σκοτάδι, εύκολα αναγνωρίσιμη, δε, από τους fan του. Χαοτικές πιτσιλιές, φτιαγμένες με μεράκι, δημιουργούν το ουράνιο στερέωμα που πλαισιώνει την έκρηξη ενέργειας προς τα άνωθεν. Στο κάτω μέρος, έχουν αφεθεί, σοφά, φανερές οι πτυχώσεις του χαρτιού τύπου κανσόν για νερομπογιά.

Low #12

Artist Greg Tocchini Publisher Image Comics

Η νερομπογιά έχει την τιμητική της στις επιλογές αυτου του μήνα, όπως θα έχετε δει μέχρι τώρα, επομένως ο Greg Tocchini θα ήταν αδύνατο να λείπει. Σαν πλάνο βγαλμένο από το MAD MAX, ένα απόκοσμο sci-fi τοπίο, με πανέμορφο χρωματισμό και βάθος πεδίου, ωθεί την φαντασία μας σε πλανήτες μακρινούς. Λεπτομέρεια: ο τρόπος που αφήνει την μπογιά να στάξει για να αποδώσει την παλαιότητα.

New Avengers #7

Artist Yasmine Putri Publisher Marvel Comics

Τρελαίνομαι για εξώφυλλα που νιώθεις ότι πηδάνε μέσα από το χαρτί και θα βρεθούν σε μια στιγμή δίπλα σου. Εδώ, η εκρηκτική απεικόνιση της μονομαχίας των δύο ηρωίδων και η αγριότητα της χορογραφίας, είναι αισθητές, σε βαθμό που σκίζουν το χαρτί. Η Yasmine Putri, από την μακρινή Ινδονησία, με βάση τις δουλειές της που έχω δει, δείχνει να έχει μια ιδιαίτερη ακρίβεια στην αποτύπωση της δράσης και της έντασης που ξεχειλίζουν τον καμβά της.

Prophet: Earth War #2

Artist Γιάννης Μυλωνογιάννης Publisher Image Comics

Ένας από τους τρεις rotating artists του PROPHET: EARTH WAR, ο Γιάννης Μυλωνογιάννης, έχει αφήσει την σφραγίδα του στην σειρά, τα τελευταία χρόνια. Εδώ, με ένα εξώφυλλο που μας δείχνει τον Old Man Prophet καθήμενο σε θρόνο και περιβάλλον, τόσο απόκοσμα και διαφορετικά, όσο και τα γεννήματα της φαντασίας του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.

Revival #38

Artist Jenny Frison Publisher Image Comics

Ένα εξώφυλλο γεμάτο παιδικότητα και παιχνιδιάρικη διάθεση, του οποίου μέχρι να δω τα credits δεν μπορούσα να φανταστώ ποιός το έχει κάνει. Εξεπλάγην βλέποντας το όνομα της Jenny Frison, καθώς μας έχει συνηθίσει σε πιο clean-cut artwork. Σαν παιδί που μόλις έχει πάρει ολοκαίνουργιες κηρομπογιές και ζωγραφίζει κάθε επιφάνεια, είτε έχει ήδη χρώμα είτε όχι, έτσι και εδώ, το εικονιζόμενο παιδί “μουντζουρώνει” το αρχικό σχέδιο της Frison.

Unfollow #5

Artist Matt Taylor Publisher DC Comics (Vertigo)

Ολόκληρο το εξώφυλλο είναι ένα tablet που εικονίζει μια χήρα(;), που κρατάει ένα smartphone, στο οποίο εικονίζεται ένα όπλο που μας λέει “ψηλά τα χέρια”, δημιουργώντας ένα inception εξώφυλλο! Ο αριθμός 138 στα προηγούμενα τεύχη ήταν 140, όσοι και οι maximum επιτρεπόμενοι χαρακτήρες στο twitter και το παιχνίδισμα στον τίτλο unfollow – follow, όλα μαζί παραπέμπουν στα social media και τη σύγχρονη τεχνολογία. Ο κινέζικος δαίμονας tattoo, της μαυροφορεμένης φιγούρας, δεν ξέρω που παραπέμπει ακριβώς, αλλά ίσως το ανακαλύπτεις μέσα στις σελίδες του comic.

Weirdworld #4

Artist Mike Del Mundo Publisher Marvel Comics

Μια εκρηκτική πανδαισία χρωμάτων αλλά και… γεύσεων και αρωμάτων! Ναι, βλέποντάς το, νιώθεις ότι σε πλημμυρίζουν αρώματα από φρούτα και ζάχαρη, τόσο που θες να γλύψεις το εξώφυλλο. Όχι, μην το κάνετε! Αν όχι για την συλλεκτικοτητα του τεύχους, υποπτεύομαι ότι τα χημικά χρώματα δεν είναι και ιδιαιτέρως ωφέλιμα για την υγεία σας. Ο Mike Del Mundo σχεδιάζει και το interior αυτής της απολαυστικής σειράς και μας προσφέρει κάθε μήνα eye candy!