Gotham S02E22

Transference
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Gotham

Season/EpisodeS02E22 WritersBruno Heller, Megan Mostyn-Brown DirectorEagle Egilsson CastBen McKenzie, Donal Logue, Camren Bicondova, Cory Michael Smith, BD Wong NetworkFox

Μια σειρά όπως το GOTHAM, που δεν φοβάται να πάρει λιγότερο τον εαυτό της στα σοβαρά, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά διασκεδαστική κατά περιόδους. Με την ίδια λογική, όμως, πολλά πειράματα (pun intended, δεδομένης και της θεματολογίας του φινάλε της δεύτερης σεζόν) μπορούν να πάνε στραβά. Πολλές φορές, άλλωστε, έχω πιάσει τον εαυτό μου, όχι να διασκεδάζει με κάποια ιδέα, αλλά απλά να σφίγγει τα δόντια του.

Το φινάλε της δεύτερης σεζόν, λοιπόν, είχε αρκετές σκηνές που ανήκαν και στη μία και στην άλλη κατηγορία. Για παράδειγμα, είδα τον Edward Nygma σε full Riddler mode, κάτι που ήταν άκρως διασκεδαστικό. Επίσης, απόλαυσα – περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, ενδεχομένως – την τραγική σκηνή απενεργοποίησης της βόμβας στο Arkham από τον James Gordon και τον Lucius Fox. Και, φυσικά, ενθουσιάστηκα, για μια ακόμη φορά, με το τεράστιο όπλο του Butch. Παράλληλα, όμως, έπρεπε να υποστώ την παρωδία του Clayface, που υποδυόταν την παρωδία του Gordon! Ή την επιστροφή της Fish Mooney – γιατί να υποστώ πάλι τον χειρότερο χαρακτήρα της σειράς, με υπερδυνάμεις που κάνουν ακόμη χειρότερο το acting;

Γενικότερα, πάντως, το δεύτερο μισό αυτής της σεζόν ήταν πολύ κατώτερο του πρώτου, κυρίως λόγω των πειραμάτων που προανέφερα. Και το φινάλε απλά διόγκωσε το πρόβλημα (παράλληλα με όποιο awesomeness factor). Πάντως, οι υποσχέσεις για την επόμενη σεζόν, που δόθηκαν στην τελευταία σκηνή (με εξαίρεση τον μακρυμάλλη κλώνο του Bruce Wayne και, φυσικά, τη Fish Mooney), θα με κάνουν να επιστρέψω στη σειρά και του χρόνου.