Detective Comics #934

Μια νέα ομάδα στις σκιές της Gotham
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #934

WriterJames Tynion IVArtistEddy BarrowsPublisherDC Comics

Όπως και το ACTION COMICS, έτσι και το DETECTIVE COMICS επέστρεψε στην αρχική του αρίθμηση και ξεκινά να αφηγείται μια ιστορία, με έντονο τον παράγοντα της νοσταλγίας. Και το πρώτο σημάδι που μας οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα, είναι η επιστροφή της Batwoman, αλλά σε έναν ρόλο που θυμίζει αυτόν της Imperator Furioza στο MAD MAX: FURY ROAD – αυτόν της συμπρωταγωνίστριας που κερδίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο!

Ο Batman έρχεται αντιμέτωπος με μια νέα απειλή: κάποιον (ή κάτι… ή κάποιους) που τον μιμείται και τον παρακολουθεί. Αναγκάζεται, λοιπόν, να επιστρατεύσει όλους τους κουκουλοφόρους συνεργάτες του (τον Red Robin, τη Spoiler, την Orphan και κάποιους περισσότερο παράδοξους), τους οποίους καλείται να εκπαιδεύσει η έμπειρη στα στρατιωτικά, Batwoman.

Το DETECTIVE COMICS #934 λειτουργεί υποδειγματικά ως “jump-on point”, καθώς είναι μια τεράστια εισαγωγή, που μας παρουσιάζει όλους τους πρωταγωνιστές. Ο Batman συστήνει στην Batwoman τους συνεργάτες τους και εμείς μαθαίνουμε (ή θυμόμαστε) περισσότερα μαζί της, απολαμβάνοντας και κάποιες άκρως ζωντανές σκηνές δράσης. Το μυστήριο απλώνεται αργά, έως την αποκάλυψη στο τέλος, και ο ρυθμός είναι εξαιρετικός, αν και σχετικά αργός – είπαμε, είναι εισαγωγή.

Το καλύτερο κομμάτι του comic, όμως, είναι το σχέδιο του Eddy Barrows. Σκοτεινό και βαρύ, αλλά καθόλου… δυσκίνητο, αποκτά τη δική του ζωή, πέρα από τα όρια της ιστορίας (μερικές φορές, και της σελίδας!). Ακόμη και στην εναρκτήρια σκηνή, όπου το POV με μπέρδεψε κάπως, υπήρχε λόγος και αυτό που παρεξήγησα για αβλεψία, αποδείχθηκε, τελικά, ένα ενδιαφέρον twist.

Να βρω και κάτι αρνητικό για το τέλος; Να βρω. Όχι άλλες ομάδες υπερηρώων! Τί μοναξιές τους έχουν πιάσει όλους;