Spidey #8

O Spider-Man επιστρέφει στις ρίζες του!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Spidey #8

WriterRobbie ThompsonArtistNathan StockmanPublisherMarvel Comics

Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που είδαμε τον Peter Parker να έχει ένα ταπεινό lifestyle. Αλλά όσο ο ενήλικος Peter ασχολείται με την εταιρεία του, μία νέα σειρά που παρουσιάζει τον Spidey στην αρχή της καριέρας του έρχεται για να θυμίσει στους fans του κλασικού wall-crawler τις παλιές καλές εποχές.

Σε αυτό το τεύχος, ο Spider-Man καταφέρνει επιτέλους να πάει σινεμά μαζί με την Gwen Stacy, αλλά όλα πάνε στραβά, όταν τα φώτα στην γειτονιά κλείνουν. Υπαίτιος αυτού του black-out είναι ο κλασικός εχθρός του Spidey, Electro (προφανώς). Τώρα ο Peter πρέπει να σταματήσει τον Electro και να καταλάβει αν αυτή η έξοδος με την Gwen είναι ραντεβού ή όχι.

Όλα σε αυτό το τεύχος είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ένας φανατικός θαυμαστής του Spidey (όπως εγώ). Το ότι βλέπουμε τον Peter να είναι και πάλι πιτσιρικάς και να προσπαθεί να ισορροπήσει την προσωπική του ζωή με την καταπολέμηση του εγκλήματος, είναι ένα σημαντικό στοιχείο του χαρακτήρα που δεν υπάρχει πλέον σε άλλους τίτλους. Το χιούμορ είναι πετυχημένο, καθώς πολλές ατάκες λέγονται την κατάλληλη στιγμή. Άλλο ένα καλό με το τεύχος είναι η ταύτιση με τον Parker. Ο έφηβος αναγνώστης θα ταυτιστεί με τις αποφάσεις που παίρνει ο Peter και ο ενήλικας θα ταξιδέψει στις εποχές που αντιμετώπιζε παρόμοιες καταστάσεις (όχι αυτές που περιλαμβάνουν έναν ψυχάκια με υπερδυνάμεις!).

Το SPIDEY #8 είναι ό,τι πρέπει να είναι ένα comic του Spider-Man: αστείο, διασκεδαστικό, γρήγορο, με έξυπνους διαλόγους και με πολύ καλές σκηνές δράσης. Αν ψάχνετε για απλή διασκέδαση, χωρίς τις περιπλοκές των μεγάλων events, αυτό το comic είναι για σας!