Assasination Classroom Volume 10

Για να σκοτώσετε τον δάσκαλό σας, μπορεί να χρειαστείτε παρκούρ
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Assasination Classroom Volume 10

Writer/ArtistYūsei MatsuiPublisherViz Media

Ο δέκατος τόμος ανοίγει με την προσπάθεια των μαθητών να δολοφονήσουν τον Koro Sensei, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του για τις πουτίγκες. Επιπλέον, ο Mr. Karasuma μυεί τους μαθητές στο παρκούρ, με την βοήθεια του Koro Sensei και του παιχνιδιού “κλέφτες και αστυνόμοι”. O Itona προσπαθεί ξανά να σκοτώσει τον Koro Sensei, αλλά αποκαλύπτεται το μυστικό που κρύβεται πίσω από την απόκτηση των πλοκαμιών του, από τα οποία προσπαθεί, εν τέλει, να σωθεί και για να το καταφέρει αυτό, γίνεται και ο ίδιος μαθητής της τάξης 3-E, αποκαλύπτοντας την υπέρτατη αδυναμία του Koro Sensei.

Το παρόν volume είναι αρκετά ενδιαφέρον, αν και θεωρώ πως το chapter με το παρκούρ είναι κουραστικό και, ίσως, περιττό. Αυτό που μου άρεσε πολύ, ωστόσο, είναι πώς ο Yusei Matsui κατάφερε, μέσα σε ένα τεύχος, να παρουσιάσει μια αρκετά σκοτείνη ιστορία, όπως του Itona, χωρίς όμως να λείπουν οι αστείες στιγμές, με το χαρακτηριστικό χιούμορ του. Επιπλέον, οι μαθητές συνεχίζουν να βελτιώνονται και αποκτούν έναν πολύ σπουδαίο σύμμαχο, ο οποίος έχει καταφέρει μόνος σε μάχη να φέρει τον Koro Sensei σε “δύσκολη θέση”. Το σχέδιο του Matsui είναι καλό, με αρκετές λεπτομέρειες, αλλά υστερεί στην πιστή απόδοση του σκοτεινού χαρακτήρα του Itona.

Ένα volume που μπορεί, αρχικά, να μη φαντάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ωστόσο από την μέση και μετά τραβά αμέσως τον αναγνώστη. Άλλωστε στο τέλος αποκαλύπτεται η μεγαλύτερη αδυναμία του Koro Sensei, κατί που φέρνει τους μαθητές πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου τους: τη δολοφονία του δασκάλου τους.