Red Hood And The Outlaws: Rebirth #1

Μια γεύση από τα παλία, για ένα δυνατό ξεκίνημα

Μερικές φορές, για να δημιουργήσεις μια καινούργια ιστορία, πρέπει να ξεκινήσεις τη διήγηση από το παρελθόν. Να το συνδέσεις με το παρόν του ήρωα και να δομήσεις, έτσι, την αφήσηση πάνω σε πιο γερά θεμέλια. Πάνω σε αυτό το αφηγηματικό μοτίβο, πατάει και το RED HOOD AND THE OUTLAWS: REBIRTH #1.

Ο Jason Todd αρχίζει να θυμάται την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Batman. Και το πως η νύχτα που γνωρίστηκαν, καθόρισε την υπόλοιπη ζωή του. Θυμάται το πως, σιγά-σιγά, από μικρο-εγκληματίας έγινε μασκοφόρος εκδικητής και το πόσο του άρεσε αυτό. Η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Άνθρωπος-Νυχτερίδα, κάνοντας τον Robin, του έδωσε ένα νέο σπίτι. Μια νέα οικογένεια, που τον εμπιστευόταν και πίστευε σε αυτόν. Η νέα αυτή πραγματικότητα, που γέμιζε τόσο πολύ την ζωή του Jason, ανατράπηκε, όταν τον δολοφόνησε ο Joker. Όταν επανήλθε στην ζωή, χάρη στο Lazarus pit, δεν ήταν πια ο ίδιος και ο Red Hood ήρθε στην ζωή.

Όλα αυτά τα flashbacks δένονται με παράλληλη εξιστόρηση της τωρινής ζωής του Jason Todd, ο οποίος έχει επιστρέψει στην Gotham και προσπαθεί να πολεμήσει το έγκλημα, με τον δικό του τρόπο, που ακροβατεί ανάμεσα στο σωστό και το λάθος.

Το τεύχος ξεκινά με μεγάλο ενδιαφέρον και σε βάζει αμέσως στην ψυχοσύνθεση του κεντρικού χαρακτήρα. Ακόμη και αν ήξερες ελάχιστα για τον Red Hood και αυτό είναι το πρώτο τεύχος που διαβάζεις με τον ήρωα, δεν θα έχεις κανένα θέμα. Η μικρή αναπόληση του παρελθόντος του, σου δίνει όλα τα στοιχεία που χρειάζεσαι και ταυτόχρονα κάνει establish και τη σχέση του με τον Batman, που, καθώς φαίνεται, θα είναι σημαντικός παράγοντας στην ιστορία που θα ακολουθήσει.

Red Hood Rebirth 1

Η αφήγηση γίνεται πολύ έξυπνα, και όλη αυτή η θύμηση παλαιών γεγονότων δεν κουράζει καθόλου. Αφενός γιατί γίνεται με πολύ προσωπικό τρόπο, αποτυπώνοντας σκέψεις και συναισθήματα του Jason Todd, και αφετέρου γιατί μεσολαβούν διαλείμματα, από το παρόν και τη δράση που έχει τώρα στην Gotham. Συνολικά, βέβαια, αυτό εμποδίζει το τεύχος από το να προχωρήσει ιδιαίτερα την ιστορία. Αναλώνεται αρκετά, δηλαδή, στο παρελθοντικό κομμάτι και τα νέα γεγονότα είναι ελάχιστα. Η πιο προσωπική προσέγγιση στο θέμα όμως, προσδίδει αρκετά στην ιστορία, καθώς είναι από τις ελάχιστες φορές που καταλαβαίνουμε τόσο πολύ το πως νιώθει ο εν λόγο ήρωας.

Το κομμάτι του artwork είναι εξαιρετικό, με αυστηρές γραμμές και σκοτεινά χρώματα, κάτι που είναι λογικό, καθώς πρόκειται για χαρακτήρα από τον κόσμο του Batman, οπότε μια “μαυρίλα” επιβάλλεται.

Εν κατακλείδι, είναι ένα τεύχος που ίσως και να απογοητεύσει τους fans του ήρωα, διότι δεν θα πάρουν κάτι καινούργιο, αλλά θα κερδίσει σίγουρα νέους θαυμαστές, γιατί είναι ιδανικό για να μυήσει κάποιον στον συγκεκριμένο χαρακτήρα.