Batman #6

Gotham Girl on the loose!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #6

WriterTom KingArtistIvan ReisPublisherDC Comics

Μετά τη μάχη του Gotham με τη Justice League, ο Gotham χάνει, με τίμημα τη ζωή του. Έχοντας χάσει τον αδερφό της και τους γονείς της, η Gotham Girl καταρρέει ψυχολογικά και σταματά το έγκλημα με τις δυνάμεις της, κάτι που τη σκοτώνει σιγά-σιγά. Καθώς εκείνη μπαίνει όλο και πιο βαθιά στα βάθη της τρέλας, ο Batman προσπαθεί να την βοηθήσει πριν γίνει επικίνδυνη.

Το τρέχον storyline είναι ένα από τα καλύτερα του BATMAN που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια. Συνεχίζει δυνατά και η ιστορία γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Το σενάριο και οι διάλογοι είναι πολύ καλογραμμένα. Κάθε χαρακτήρας εξελίσσεται ομαλά και κανένα συμβάν δεν είναι άκυρο ή άχρηστο για την υπόθεση. Το σχέδιο συλλαμβάνει την ατμόσφαιρα της Gotham City και απεικονίζει, όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά και την προσωπικότητα κάθε χαρακτήρα. Ο Batman είναι ο κλασικός και σκοτεινός προστάτης της Gotham που όλοι ξέρουμε, ο οποίος κάνει τα πάντα για να γλιτώσει την πόλη από αυτήν την νέα απειλή. Η Gotham Girl έχει μακράν την καλύτερη εξέλιξη χαρακτήρα στο τεύχος. Ο αναγνώστης νιώθει τον πόνο και την λύπη της, λόγω του χαμού του αδερφού της. Μερικές σκηνές απεικονίζουν το θρήνο και την τρέλα της τόσο καλά, που ζωντανεύουν οι εικόνες, όπως και τα συναισθήματα, στα μάτια του αναγνώστη.

Θεωρώ το νέο BATMAN ξεκάθαρα μία από τις καλύτερες σειρές του REBIRTH και από τις καλύτερες ιστορίες του Сaped Crusader. Την προτείνω ανεπιφύλακτα!