Batman Beyond: Rebirth #1

Το παρελθόν κυνηγά το μακρινό μέλλον

Όταν κάποιος αναφέρει χαρακτήρες comics που προήλθαν από σειρά κινουμένων σχεδίων, ποιός έρχεται πρώτος στο μυαλό; Σε πολλούς η Harley Quinn, αφού πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά BATMAN: THE ANIMATED SERIES. Αλλά δεν είναι η μόνη, καθώς σε παρόμοια μοίρα βρίσκεται και ο Terry McGinnis, ή αλλιώς Batman του 2039, προερχόμενος από τη σειρά κινουμένων σχεδίων BATMAN BEYOND, η οποία είχε τέτοια επιτυχία που οι περιπέτειες του ήρωα συνεχίστηκαν και στις σελίδες των comics.

Κάνοντας το ντεμπούτο του στο REBIRTH (έτσι λέγεται και το πρώτο επισόδειο του cartoon), o Terry συνεχίζει να είναι ο Batman και συνεχίζει να προστατεύει τους πολίτες της Neo-Gotham, με την καθοδήγηση του μέντορά του, Bruce Wayne. Όμως, μία σπείρα από συμμορίτες εμφανίζεται, γεγονός το οποίο μπορεί να σημαίνει πως ένας παλιός εχθρός της Gotham επιστρέφει.

Το συγκεκριμένο issue είναι το τυπικό αρχικό τεύχος σειράς. Τοποθετεί τον αναγνώστη στον κόσμο του πρωταγωνιστή και προς το τέλος αποκαλύπτεται η ιστορία που θα παρακολουθούμε στα υπόλοιπα τεύχη. Η κλασσική συνταγή για ένα πρώτο τεύχος. Δεν γίνεται τίποτα το σπουδαίο, μέχρι τη συνταρακτική
τελευταία σελίδα, η οποία με κάνει να ανυπομωνώ για το τί θα έρθει μετά.

Ο Ryan Sook κάνει πολύ καλή δουλειά με τα σκίτσα, αποτυπώνοντας τέλεια την φουτουριστική ατμόσφαιρα της Neo-Gotham. Η δράση είναι πολύ καλή και οι χαρακτήρες ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένοι. Οι εκφράσεις των χαρακτήρων είναι πολύ λεπτομερείς και αυτά που νιώθουν περνούν στον αναγνώστη. Η σκηνή όπου δύο από την συμμορία των Jokerz πεθαίνουν, από κάποιου είδους laughing gas, είναι εξαιρετικά σχεδιασμένη και λίγο ανατριχιαστική. Ο Sook κάνει αυτό το τεύχος ένα από τα πιό καλοσχεδιασμένα του REBIRTH.

rco005_14751200642-min

Ο Dan Jurgens είναι τυπικός και αποτελεσματικός σε αυτό το τεύχος. Όπως προανέφερα, το BATMAN BEYOND: REBIRTH #1 είναι τυπικό πρώτο issue. Αρχίζει με τον ήρωα σε μία περιπέτεια ρουτίνας, δηλαδή να σταματά μια ληστεία, συνεχίζει δείχνοντας σε flashback το origin του ήρωα και μετά αρχίζει την υπόθεση που θα μας απασχολήσει κατα την διάρκεια της σειράς. Μία σίγουρη μέθοδος για ένα ικανοποιητικό ξεκίνημα.

Δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς για την εξέλιξη των χαρακτήρων σε αυτό το τεύχος, καθώς είναι λίγοι οι πρωταγωνιστές και ακόμα κι αυτοί που παίζουν κάποιον σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, δεν εμφανίζονται πολύ. Ο Terry McGinnis είναι ο κλασικός, πολυαγαπημένος Batman Beyond που ξέρουμε και αγαπάμε, και η στολή του, όπως πάντα, είναι πολύ badass (μόνο τα μεγάλα κόκκινα μάτια με χάλασαν λίγο). Οι υπόλοιποι χαρακτήρες που εμφανίζονται δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη, ενώ μερικοί δεν έχουν καμία απολύτως. Ίσως αυτό να είναι το ελάττωμα του τεύχους (ακόμα κι αν εμένα δεν με πολυπείραξε): η λιτότητά του. Μπορεί να λειτουργεί ως πρώτο τεύχος, αλλά τελικά το μόνο που κάνει τον αναγνώστη να θέλει να συνεχίσει τη σειρά είναι η τελευταία σελίδα. Ελπίζω τα επόμενα τεύχη να είναι πιο πλούσια σε χαρακτήρες και γεγονότα. Και μάλλον η ευχή μου θα εισακουστεί, επειδή η ιστορία πήρε απότομη στροφή και ποιός ξέρει που θα μας πάει από εδώ και πέρα.

Το BATMAN BEYOND: REBIRTH #1 είναι το απόλυτο πρώτο τεύχος. Δείχνει ό,τι πρέπει να δείξει για να βάλει τον αναγνώστη στην ατμόσφαιρα της Neo-Gotham και κάνει μία καλή εισαγωγή στον Terry McGinnis, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον χαρακτήρα. Θα ήθελα κάτι παραπάνω, αλλά ίσως είναι καλύτερα έτσι. Αξίζει μία ματιά, ειδικά αν είστε fan του μελλοντικού Caped Crusader.