Betty Boop #1

Jazz, flappers και ανάλαφρες περιπέτειες
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Betty Boop #1

WriterRoger LangridgeArtistGisèle LagacéPublisherDynamite Entertainment

Μια ευχάριστη και ανάλαφρη jazz νότα ξανακούστηκε στον κόσμο των comics, μέσα στον Οκτώβρη. Η διασημότερη flapper επέστρεψε, για να μας κάνει να χαμογελάσουμε με τις νέες της περιπέτειες. Η Betty Boop, στη νέα της σειρά, συναντά και πάλι την παρέα της (Koko, Bimbo κ.λπ.) και μας καλεί σε ένα comic-musical της εποχής του Μεσοπολέμου.

Στο club Oop-A-Doop, όλα κυλούν ομαλά και ευχάριστα, μέχρι που η Betty δέχεται τηλεφώνημα από τον παππού της, ο οποίος την ενημερώνει ότι η τράπεζα του έκανε έξωση από το σπίτι του. Η Betty αντιλαμβάνεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και σπεύδει σε βοήθεια. Τί είναι, όμως, αυτό που στα αλήθεια έχει συμβεί και ποιοί είναι αυτοί οι περίεργοι τύποι που πέταξαν τον παππού έξω από το σπίτι; Όλα απαντώνται στις σελίδες του τεύχους, το οποίο δεν χάνει την ευκαιρία να μας ιντριγκάρει για τη συνέχεια.

Πολύ όμορφη δουλειά από τους συντελεστές του comic, απλό σενάριο, που ταιριάζει με το ύφος των χαρακτήρων, παραπέμποντας στην ανάλαφρη τεχνοτροπία της αυθεντικής περιόδου. Το σχέδιο είναι εξαιρετικό και επίσης θυμίζει τα comic strips των 30s ή/και τα αντίστοιχα cartoons. Ωραία δουλειά και στους στίχους των τραγουδιών, που μας λένε τη δική τους ιστορία.

Σε γενικές γραμμές και με κίνδυνο να χαρακτηριστώ hipster, το εν λόγω comic αξίζει μια ευκαιρία από το αναγνωστικό κοινό, κυρίως για την καλή απόδοση της αυθεντικής του εκδοχής.