Mosaic #1

Η αρχή ενός ελπιδοφόρου saga
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Mosaic #1

WriterGeoffrey ThorneArtistKhary RandolphPublisherMarvel Comics

Εδώ και καιρό, η Marvel κάνει ριζικές αλλαγές στο superhero roster της. Ήρωες πεθαίνουν, εξαφανίζονται, ή χάνουν τις δυνάμεις τους, και στη θέση τους έρχονται νέα πρόσωπα, για να καλύψουν το κενό και να αναζωπυρώσουν το αναγνωστικό ενδιαφέρον για τους τίτλους της εταιρίας, η οποία έχοντας εστιάσει τα τελευταία χρόνια στον κινηματογράφο δεν έχει να επιδείξει κάτι το εξαιρετικά αξιόλογο εκδοτικά.

Το MOSAIC #1 αποτελεί το πρώτο τεύχος της νέας ongoing σειράς του ολοκαίνουριου ομώνυμου χαρακτήρα της Marvel, o οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο UNCANNY INHUMANS #11. Σε αυτό το τεύχος, μαθαίνουμε πώς γεννήθηκε ο Mosaic και ποια ήταν η ζωή του πριν.

Ο Morris Sackett είναι ένας επαγγελματίας/superstar μπασκετμπολίστας. Είναι παιχταράς, αλλά αλαζόνας και επαρμένος, καμία σχέση, δηλαδή, με τον Διαμαντίδη. Όταν εκτίθεται σε ένα νέφος terrigen mist, εγκλωβίζεται σε ένα περίεργο κουκούλι. Κανείς δε μπορεί να καταλάβει τι δύναται να συμβεί, μέχρι που το κουκούλι σπάει και ο νέος inhuman απελευθερώνεται από αυτό, όχι όμως με τη μορφή που τον ήξερε ο κόσμος μέχρι τότε. Πλέον, ο διάσημος αθλητής είναι ασώματος, είναι ένα είδος ενέργειας, ένα φάντασμα, που περνάει από κορμί σε κορμί. Το καταπληκτικό είναι ότι, κατά τη μεταπήδηση στους ξενιστές, ο Mosaic, στην πραγματικότητα, γίνεται ο ξενιστής και στη συνέχεια διατηρεί τόσο τη δική του συνείδηση, όσο και τις αναμνήσεις των ανθρώπων των οποίων τα σώματα κατέλαβε, αποτελώντας, στην ουσία, ένα μωσαϊκό προσωπικοτήτων.

Το σενάριο, για δεδομένα πρώτου τεύχους, είναι ικανοποιητικό και καλοδουλεμένο, ενώ στο σχέδιο εντυπωσιάζει η επιλογή αποτύπωσης των λεπτομερειών. Σε γενικές γραμμές, η ιδέα γύρω από τον νέο ήρωα, φαίνεται ενδιαφέρουσα και αναμένεται η δημιουργία ενός ελπιδοφόρου saga.