Batman: The Telltale Series

Episode 4: Guardian Of Gotham

Μετά την σειρά παιχνιδιών BATMAN ARKHAM, οι υπερήρωες κατέκτησαν σιγά-σιγά και τον κόσμο του gaming. Όταν, όμως, η σειρά έληξε με το απίστευτo ARKHAM KNIGHT, οι fans του Batman μείναμε διψασμένοι για περισότερα. Τότε, μπήκε στο παιχνίδι η Telltale Games, η καλύτερη εταιρία story-based games που υπάρχει αυτή την στιγμή. Έχοντας ήδη εμπειρία στο να φτιάχνει παιχνίδια βασισμένα σε comics (βλέπε THE WALKING DEAD και THE WOLF AMONG US), ήταν μόνο θέμα χρόνου να πιάσουν τα χέρια της εταιρίας κάποιο comic της DC, ή της Marvel. Τώρα, λοιπόν, έχουμε το BATMAN: THE TELLTALE SERIES και μπορώ να πω πως είναι ένα από τα καλύτερά της παιχνίδια μέχρι στιγμής!

Αρχικά, αυτό που μου αρέσει με το παιχνίδι είναι ότι επέλεξαν να βασιστούν στα πρώτα χρόνια δράσης του Caped Crusader. Έτσι, όχι μόνο βλέπουμε τα origins διαφόρων κλασικών χαρακτήρων, αλλά και ο παίχτης νιώθει πιό ευάλωτος και άπειρος, όπως ακριβώς και ο Bruce Wayne! Οι χαρακτήρες, όπως σε κάθε παιχνίδι της Telltale, είναι τέλεια δομημένοι και ρεαλιστικοί. Δίνουν την αίσθηση πως αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να υπάρχουν στον αληθινό κόσμο, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, όπως ο Joker ή ο Zsasz. Ακόμη και αυτό, όμως, λειτουργεί υπέρ του επεισοδίου, καθώς για πρώτη φορά έχει ο παίχτης την αίσθηση πως βρίσκεται στον κόσμο του Batman. Η Gotham ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του παίχτη, μαζί με όλους τους διάσημους κατοίκους τους.

Καλύτερο παράδειγμα για το πόσο καλή είναι η ανάπτυξη των χαρακτήρων στη σειρά αυτή, είναι ο Harvey Dent. Αρχικά είναι ο φιλικός, αφελής φίλος του Bruce και καταλήγει να γίνεται ένας από τους πιό ψυχολογικά διαταραγμένους πολιτικούς που έχει δει η Gotham. Το μόνο κάπως αρνητικό που μπορώ να πω για τον Harvey, είναι πως αν κάνεις μία συγκεκριμένη επιλογή σε ένα προηγούμενο επεισόδιο, ο Dent δεν αποκτά την κλασική ουλή, η οποία τον μεταμορφώνει ουσιαστικά σε Two-Face. Αν και αυτό κάνει τον χαρακτήρα να φαίνεται πιο βαθύς, χωρίς η εμφάνισή του να καθορίζει την προσωπικότητά του, είναι λίγο παράξενο, όταν αργότερα τον βλέπουμε να μιλά στον εαυτό του, ενώ το πρόσωπό του είναι μία χαρά. Αλλά αυτό το παράπονο αγγίζει τα όρια του nitpicking.

maxresdefault

Ο Bruce Wayne είναι επίσης πολύ ωραίος, αν και έχει μία εκνευριστική συνήθεια να μην αναφέρεται ποτέ στον εαυτό του στο πρώτο ενικό πρόσωπο, αλλά να μιλάει για αυτόν λέγοντας “Bruce” ή “Batman”. Αλλά κανείς δεν νοιάζεται για αυτό, όταν η φωνή του Batman είναι τόσο bad-ass. Ειλικρινά, μετά τον Kevin Conroy, αυτή παίζει να είναι η καλύτερη φωνή Batman που έχουμε ακούσει. Ο Alfred είναι, φυσικά, καταπληκτικός, αν και είναι ένας χαρακτήρας που είναι δύσκολο να τον χαλάσει κανείς. Προς το παρόν, μόνο το BEWARE THE BATMAN κατάφερε να καταστρέψει τον Alfred για μας.

Βέβαια, το μυστήριο, η αγωνία και οι ωραίοι χαρακτήρες, είναι χαρακτηριστικά της Telltale Games. Κάτι που δεν είχαμε δει να κάνει πολύ καλά, όμως, είναι οι σκηνές δράσης και μάχης (με εξαίρεση το THE WOLF AMONG US). Το τέταρτο επεισόδιο του BATMAN: THE TELLTALE SERIES με έκανε να αλλάξω γνώμη για αυτό. Συγκεκριμένα, ένα fighting sequence ήταν απλά εξαιρετικό και το απόλαυσα μέχρι τέλους. Και το υπόλοιπο gameplay δεν πάει πίσω, πάντως! Τα σημεία που ο παίχτης καλείται να ερευνήσει τις σκηνές του εγκλήματος και να συνδυάσει τα στοιχεία που βρίσκει, είναι φτιαγμένα με ιδιοφυή τρόπο και κάνουν τον παίχτη να σκέφτεται και να φτιάχνει στο μυαλό του δικά του σενάρια για το τί μπορεί να έχει συμβεί.

Η TELLTALE έκανε ξανά το θαύμα της. Ανυπομονώ να δω την κατάληξη της εξαιρετικής αυτής σειράς, αλλά και τον επόμενό τους τίτλο, στον οποίον θα πρωταγωνιστούν οι Guardians Of The Galaxy!