Blood Blister #1

Κλισεδιάρικο, κάπως βαρετό και προβλέψιμο...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Blood Blister #1

WriterPhil HesterArtistTony HarrisPublisherAfterShock Comics

Πριν γράψω αυτό το snapshot review, ενημερώθηκα από το επίσημο site της Aftershock, ότι το πρώτο τεύχος του BLOOD BLISTER εξαντλήθηκε. Οι εκδότες ζήλεψαν την επιτυχία του περιοδικού ΠΙΣΤΑ – ναι, εκείνο με τα CD με κλαρίνα από ηχογραφήσεις σε πανηγύρια, σε διάφορα απίθανα μέρη – το οποίο κάθε βδομάδα εξαντλούνταν και επανακυκλοφορούσε, όπως έλεγε η διαφήμιση, και έτσι ετοιμάζουν δεύτερο printing για όσους δεν το πρόλαβαν. Αν θέλετε τη γνώμη μου, που μάλλον τη θέλετε για να διαβάζετε αυτό το post, μην αγχωθείτε να το παραγγείλετε.

Ένα ακόμα horror comic που αναπαράγει το γνωστό ζήτημα της εσωτερικής κόλασης. Ένα πωρωμένο στέλεχος επιχειρήσεων που – ω, τί έκπληξη! – βάζουν τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο και τη φύση, κάνει τη δουλειά του προσπαθώντας να προστατεύσει τα αφεντικά του. Ως πετυχημένος golden boy, είναι πιστός στο κλισέ του κακού οικογενειάρχη και, γενικότερα, είναι ένας ξιπασμένος τύπος, που δεν γουστάρουμε καθόλου να τον κάνουμε παρέα. Όλη αυτή η συμπυκνωμένη κακία της ζωής του, γυρνάει μπούμερανγκ, όταν ο ίδιος εμφανίζει μάλλον ψυχοσωματικά ξεσπάσματα, με τη μορφή κύστεων (blisters). Κάπου εκεί, αρχίζει και η είσοδος των μεταφυσικών στοιχείων και στοιχειών, καθώς τον Καρβέλα πρωταγωνιστή κατατρέχουν και εξουσιάζουν φρικιά και δαίμονες.

Δυστυχώς, ο Phil Hester δεν φαίνεται να είναι στα καλύτερά του και το σενάριο είναι κλισεδιάρικο, κάπως βαρετό και προβλέψιμο. Απεναντίας, το artwork είναι σαφώς καλύτερο. Δεν θα γινόταν, άλλωστε, να μην είναι υψηλού επιπέδου, όταν το υπογράφει ο Tony Haris. Ίσως η σειρά να στρώσει κάπως στα επόμενα τεύχη, αλλά, κρίνοντας από το πρώτο, δύσκολα θα διάβαζα τη συνέχεια.