Misfit City #2

Εξακολουθεί να μας κρατά καθηλωμένους!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

WritersKiwi Smith, Kurt LustgartenArtistNaomi FranquizPublisherBoom! Studios (Boom! Box)

Οι Kiwi Smith και Kurt Lustgarten συνδυάζουν τη μαγεία των εφηβικών ταινιών μυστηρίου των 80s, με την τεχνολογία του 21ου Αιώνα. Το αποτέλεσμα, η σειρά MISFIT CITY, μια ιστορία τόσο διαχρονική όσο και μοντέρνα.

Προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν τον μυστικό χάρτη που ανακάλυψαν, οι Wilder, Macy, Dot, Karma και Ed, δοκιμάζουν την τύχη τους στη βιβλιοθήκη του Canon Cove. Με τη βοήθεια της Shannon, βιβλιοθηκάριου μητέρας της Dot, μαθαίνουν ότι η περίεργη γλώσσα του χάρτη είναι ένας μυστικός κώδικας.

Αποφεύγοντας τις ερωτήσεις της Shannon, με δικαιολογίες και έναν αναπάντεχο αντιπερισπασμό, η παρέα αποχωρεί προς αναζήτηση της λύσης του μυστηρίου. Το ίδιο βράδυ, βρίσκονται μπροστά στην έπαυλη του νεκρού ιδιοκτήτη του χάρτη. Όμως, οι κακοί της υπόθεσης είναι έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα, προκειμένου να πάρουν πίσω τον χάρτη. Και μία άγνωστη απειλή παραμονεύει στις σκιές.

Όσο η σειρά προχωράει, τόσο περισσότερο θυμίζει την ταινία THE GOONIES (ή “The Gloomies”, όπως ονομάζεται στον κόσμο του Canon Cove). Η πραγματική δύναμη της σειράς, όμως, είναι οι ηρωίδες της: αυτοδύναμες, δυναμικές και διαφορετικές από τις αγοροπαρέες που έχουμε συνηθίσει. Το MISFIT CITY #2 συνεχίζει να τις αναπτύσσει και μας κρατά, ως αποτέλεσμα, καθηλωμένους.