Dragon Ball Super Volume 1

Το παλαίμαχο manga επιστρέφει στις ρίζες του

Το γεγονός πως το DRAGON BALL θα έκανε την μεγάλη επιστροφή στον χώρο των manga συζητήθηκε από πολλούς και εξίταρε πολλούς. Παρότι, αρχικά μέσα από την ταινία BATTLE OF THE GODS και ύστερα από το anime, είχαμε δει τα αρχικά αυτά κεφάλαια του SUPER, το manga συνέχιζε να είναι κάτι το μοναδικό. Έτσι ο πρώτος τόμος του DRAGON BALL SUPER παραμένει μια μοναδική αναγνωστική εμπειρία.

Στο manga του DRAGON BALL, ο Akira Toriyama συνεργάζεται με τον Toyotarou, καθώς ο ένας γράφει και ο άλλος σκιτσάρει. Πολλές φορές, όμως, βάζει και την σεναριακή του πινελιά και ο Toyotarou. Έτσι, έχουμε έναν τόμο που μας λέει ναι μεν μια ιστορία που ήδη ξέρουμε, αλλά το κάνει πολύ πιο γρήγορα. Με αυτό, εννοώ πως η ιστορία εξελίσσεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι στο anime, προσπερνώντας τα αρκετά fillers της σειράς και δίνοντ;Aς μας μόνο την ουσία και την δράση.

Παράλληλα, βάζει και πολλά νέα στοιχεία. Ολόκληρες νέες σεκάνς, όπως αυτή στην εισαγωγή με τον Goku που παλεύει τον Cell, τον Buu και τον Frieza, αλλά και νέα εμβόλιμα στοιχεία, που αλλάζουν την ροή της αφήγησης. Όπως, παραδείγματος χάρη, το γεγονός πως ο Champa εμφανίζεται από τις πρώτες σελίδες του τόμου και όχι όσο αργά έκανε την εμφάνιση του στο anime. Ένα κομμάτι το οποίο αλλάζει αρκετά την αφήγηση και την ιστορία, καθώς από τα πολύ αρχικά στάδια του “Battle Of The Gods” arc βλέπουμε τον Champa με την Vados να συναντάνε τους Kai της Γης, ρωτώντας για τις Super Dragon Balls. Έπειτα από αυτό, επισκέπτονται τη Γη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια σύγκρουση ανάμεσα στους δυο θεούς της καταστροφής. Τέτοιες μικρές αλλαγές και προσθήκες νέων στιγμών και γεγονότων κάνουν την ιστορία να κυλάει πολύ πιο γρήγορα, ομαλά και να μη χάνει το ενδιαφέρον της, θυμίζοντας σου έτσι τις παλιές καλές εποχές του DRAGON BALL και το γιατί αγαπήθηκε τόσο.

Όσον αφορά στο εικαστικό κομμάτι, ο Toyotarou κάνει εξαιρετική δουλειά. Όχι μόνο το σκίτσο του είναι πιστό στον τρόπο σχεδίασης του Toriyama, αλλά και πέραν της σύγκρισης είναι ένα εξαιρετικό artwork. Έντονος και λεπτομερής σχεδιασμός, βαθιές σκιάσεις και εντυπωσιακές μάχες υπόσχονται να μας αποζημιώσουν για το κακό animation που υπεστήκαμε κατά την διάρκεια του “Battle Of The Gods” arc στην σειρά.

Σαν συμπέρασμα, αν είσαι λάτρης του DRAGON BALL, δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος για να αγνοήσεις τον τόμο αυτό. Αλλά και αν απλά είσαι otaku που απογοητεύτηκε από το anime, τότε διάβασε αυτό. Θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω.