Previews Picks

August 2017

Λίγες μέρες πριν το Comicdom.gr κλείσει για τις καθιερωμένες ολιγοήμερες Αυγουστιάτικες διακοπές του, παραμένουμε πιστοί στο ραντεβού μας με τον ογκωδέστατο κατάλογο παραγγελιών της Diamond, για να προτείνουμε τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές που θα καταφθάσουν στα κομιξάδικα σε δύο μήνες περίπου.

Οι αφοσιωμένοι συντάκτες του site, Αντώνης Αντωνιάδης και Πάνος Παπαγεωργίου, αψήφισαν τη ζέστη και αφιέρωσαν κάποιες ώρες από τη ζωή τους, ξεφυλλίζοντας το τρέχον PREVIEWS, και σας παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους…

Blue Pages

Με την Marvel και την DC να βρίσκονται εν μέσω των LEGACY και METAL, αντίστοιχα, οι δύο μεγάλες εταιρίες συγκεντρώνουν και τα περισσότερα comics στην παρακάτω λίστα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως λείπουν οι προτάσεις από τις υπόλοιπες εκδοτικές, με την IDW να ξεχωρίζει χάρη στο νέο της imprint, υπό το όνομα “Black Crown”.

Γενικά, ο Οκτώβρης φαίνεται πως θα είναι ένας μήνας με αρκετές επιλογές, χωρίς όμως καμία να κάνει τη μεγάλη διαφορά. Δείτε κι εσείς και κρίνετε…

Falcon #1

$3.99 page Μ5 Marvel Comics

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι fan του ήρωα. Μεταξύ μας, μάλιστα, τον βρίσκω και κάπως βαρετό. Όμως, η επιστροφή στο κλασικό status quo του, σε συνδυασμό με το ότι εδώ καλείται να αντιμετωπίσει τον Blackheart, έναν villain, δηλαδή, που δεν έχει καμία σχέση με τον ήρωα, μου δημιουργεί μια προσδοκία για μια “out of the box” προσέγγιση του comic, η οποία νομίζω πως μπορεί να το κάνει να ξεχωρίσει.

Με τη Marvel, βέβαια, πότε δεν μπορείς να ξέρεις…

Invincible Iron Man #593

$3.99 page Μ7 Marvel Comics

Κανονικά, δεδομένου ότι το MARVEL LEGACY #1 αναμένεται να φέρει αρκετές ανακατατάξεις, θα περιμέναμε πως η Marvel θα έβγαζε μια σειρά από πρώτα τεύχη. Τώρα, όμως, χρησιμοποιεί την αντίστροφη μέθοδο για να δημιουργήσει hype, επιστρέφοντας αρκετά comics στην αρχική τους αρίθμηση.

Ένα από αυτά είναι και το INVINCIBLE IRON MAN #593, όπου, θυμίζοντας το BATMAN: BATTLE FOR THE COWL, οι διάφοροι επίδοξοι “κληρονόμοι” βρίσκονται αντιμέτωποι, ώστε να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο νέος Iron Man. “Who cares?”, θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο, αλλά, αν κρίνουμε από το εξώφυλλο, ο Tony Stark ετοιμάζεται να επιστρέψει, κάτι που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους απανταχού οπαδούς του.

Spirits Of Vengeance #1

$3.99 page Μ9 Marvel Comics

Αυτό φαίνεται πιο ενδιαφέρον. Ο Johnny Blaze επιστρέφει ως Ghost Rider, ώστε να εντοπίσει τους δολοφόνους ενός αγγέλου. Μαζί του, φέρνει τους Blade, Satana και Hellstorm, σε μια μάχη που θα φέρει αντιμέτωπες τις δυνάμεις του Παραδείσου και της Κόλασης.

Το βασικό μου πρόβλημα, βέβαια, είναι πως το αρκετά καρτουνίστικο σχέδιο του David Baldeon δεν ταιριάζει καθόλου στο ύφος του comic. Είναι ωραίο, όμως, να βγαίνουν από το καλάθι των αχρήστων μερικοί αγαπημένοι χαρακτήρες – ειδικά όταν αυτούς τους λένε Johnny Blaze. Μακάρι στο μέλλον να δούμε και τον Danny Ketch.

Incredible Hulk #709

$3.99 page Μ11 Marvel Comics

Ο Totally Awesome Hulk λαμβάνει ένα κάλεσμα για βοήθεια, που τον αναγκάζει να ταξιδέψει στον πλανήτη Sakaar, σε μια ιστορία που αναβιώνει το, κλασικό πια, PLANET HULK.

Το GENERATIONS: HULK #1 ήταν αρκετά απογοητευτικό, οπότε το νέο storyline που έρχεται, αμέσως μετά το MARVEL LEGACY #1, ελπίζω να επανορθώσει.

Cable #150

$3.99 page Μ21 Marvel Comics

Ο Cable βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα απειλή, την οποία συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του. Έτσι, δημιουργεί μια νέα ομάδα μεταλλαγμένων, η οποία ακροβατεί μεταξύ των New Mutants και της X-Force, με μέλη τους Blink, Longshot, Wolverine, Armor, Shatterstar και Doop.

Δεν φαίνεται κακό, αν και σίγουρα ξενερώνω που αντικαθίσταται τόσο γρήγορα το δίδυμο των Robinson-Cinar.

Mighty Thor #700

$5.99 page Μ29 Marvel Comics

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά πολλοί περισσότεροι Thor, φαίνεται πως πρωταγωνιστούν στο επετειακό τεύχος #700. Παράλληλα, η αρρώστια της Jane Foster φαίνεται πως χειροτερεύει και το τέλος δείχνει να είναι κοντά, ενώ το τεύχος μας υπόσχεται μια δραματική επιστροφή.

Μάλλον φτάσαμε στο φινάλε της ιστορίας που ξεκίνησε ο Jason Aaron το 2014, και δεδομένου ότι ήταν μια από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών, το τελευταίο τεύχος αναμένεται να είναι αρκετά υψηλών προδιαγραφών.

Sherlock Frankenstein & Legion Of Evil #1

$3.99 page 42 Dark Horse Comics

Δεδομένης της επιτυχίας του BLACK HAMMER, ένα spin-off ήταν δεδομένο πως θα έρθει και, μεταξύ μας, πολύ άργησε. Ο Jeff Lemire εδώ μας παρουσιάζει ένα limited series, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι villains του σύμπαντος που δημιούργησε για την Dark Horse.

Παρά τις αμφιβολίες που έχω σχετικά με την κατεύθυνση που ακολουθεί το BLACK HAMMER, νομίζω πως αυτή η τετράτευχη σειρά δεν θα με απογοητεύσει.

Batman Lost #1

$3.99 page 68 DC Comics

Το METAL φαίνεται να είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα projects της DC και σίγουρα ό,τι πιο φιλόδοξο έχει αποπειραθεί ο Scott Snyder. Εδώ, ο Batman βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Dark Multiverse, ενώ παράλληλα καλείται να αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερους φόβους του.

Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο τεύχος θα είναι κομβικό για την ιστορία ή αν πρόκειται απλά για ένα filler issue, αλλά, όπως και να ‘χει, εγώ σίγουρα θα το διαβάσω.

Batman: White Knight #1

$3.99 page 101 DC Comics

Σε έναν κόσμο όπου ο Batman έχει ξεπεράσει τα όρια, ο Joker καλείται να σώσει την Gotham City. Έχοντας θεραπευτεί από τις δολοφονικές τάσεις του, προσπαθεί να φτιάξει τη σχέση του με την Harley Quinn και στη συνέχεια να σταματήσει τον αληθινό villain της πόλης, δηλαδή τον Batman.

Το πρώτο από τα εφτά τεύχη της σειράς, δια χειρός Sean Murphy, κυκλοφορεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη και υπόσχεται να δώσει νέα πνοή στη σχέση των δύο χαρακτήρων, παίζοντας με τις έννοιες του καλού και του κακού. Κάτι μου λέει πως είτε θα είναι φοβερό, ή πολύ χάλια. Σίγουρα, πάντως, αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.

Batman: The Dark Prince Charming Book One HC

$12.99 page 102 DC Comics

Ο διάσημος δημιουργός Enrico Marini (LE SCORPION, EAGLES OF ROME, GIPSY) κάνει το ντεμπούτο του στα αμερικανικά comics, αναλαμβάνοντας να γράψει ένα graphic novel που θα χωρίζεται σε δύο μέρη. Σε αυτό θα πρωταγωνιστεί ο Batman και ο Joker, ο οποίος έχει απαγάγει ένα νεαρό κορίτσι. Όμως, τους τρεις χαρακτήρες συνδέει ένα μυστικό, που θα αποκαλυφθεί στην πορεία.

Το artwork είναι υπέροχο και το μόνο κακό που βρίσκω είναι πως το δεύτερο μέρος θα αργήσει, αφού αναμένεται μέσα στο 2018.

DC House Of Horror #1

$9.99 page 104 DC Comics

Εντάξει, το συγκεκριμένο one-shot μπορείτε και να το προσπεράσετε, αλλά να ξέρετε πως είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μπείτε σε κλίμα Halloween. Horror δημιουργοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με έμπειρους artists, για να διηγηθούν τρομαχτικές ιστορίες, που διεξάγονται στο σύμπαν της DC.

Και πίσω από το όλο concept και τη βασική πλοκή, βρίσκεται ο Keith Giffen. Έμενα, πάντως, με έψησε.

Deadman #1

$3.99 page 105 DC Comics

Ο Neal Adams επιστρέφει στον χαρακτήρα του Deadman και τον βάζει να συμμαχήσει με τον Batman, ώστε να λύσουν το μυστήριο του θανάτου του. Συγχρόνως, μπλέκει στο μυστήριο τον Ra’s Al Ghul και τη League of Assassins, ενώ, αν ακόμη δεν συγκινηθήκατε, προσθέτει στο cast τους Spectre, Phantom Stranger, Dr. Fate και την Zatanna.

Κατά τη γνώμη μου, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές του μήνα. Για όσους ενδιαφέρονται, θα κυκλοφορήσει και με εξώφυλλο που φωσφορίζει στο σκοτάδι. (Πιο 90s πεθαίνεις!)

Wildstorm: Michael Cray #1

$3.99 page 108 DC Comics

Πήξαμε στα spin-offs αυτό το μήνα. Μετά την επιστροφή του σύμπαντος της Wildstorm από τον Warren Ellis, τώρα ο Deathblow αποκτά το δικό του comic. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, πρόκειται για ένα re-imagining της ιστορίας του χαρακτήρα, καθώς ο Michael Cray δουλεύει ως εκτελεστής, ενώ παράλληλα μια εξωγήινη μορφή ζωής αναπτύσσεται μέσα στο κεφάλι του.

Για να εκδικηθεί την International Operations, ξεκινά να δουλεύει για την Trelane και πρώτος του στόχος είναι ο δισεκατομμυριούχος Oliver Queen. Ενδιαφέρον…

Ragman #1

$2.99 page 110 DC Comics

Για απροσδιόριστους λόγους, πάντα μου άρεσε ο χαρακτήρας του Ragman. Το νέο limited series, που θα αποτελείται από 6 τεύχη, αποτελεί ένα re-imagining του χαρακτήρα, με σκοπό να τον επανεισάγει στο σύμπαν της DC. I’m sold, αν και ομολογώ πως δεν ξέρω κατά πόσο χρειαζόμαστε ένα ακόμη origin story του Ragman.

Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι αν σε αυτό θα πρωταγωνιστεί όντως ο Rory Regan, καθώς, τόσο στο PREVIEWS όσο και στο site της DC, αναφέρεται ως πρωταγωνιστής ο Rory Harper. Μάλλον πρόκειται για άνανδρη επίθεση του δαίμονα του τυπογραφείου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

Kid Lobotomy #1

$3.99 page 147 IDW Publishing (Black Crown)

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως ο Peter Milligan, καλλιτεχνικά, δεν αποτελεί πλέον τίποτε παραπάνω από τη σκιά του μεγάλου δημιουργού που υπήρξε στο παρελθόν. Κανείς, πάντως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο του, αλλά και το εύρος της φαντασίας του.

Εδώ, ενώνει τις δυνάμεις του με την Tess Fowler, σε μια gothic ιστορία με πολύ δράμα, αλλά και πολύ αίμα, ενώ η βασική πλοκή οριακά βγάζει κάποιο νόημα. Δεν ξέρω αν θα με κρατήσει, αλλά το πρώτο τεύχος σίγουρα θα το διαβάσω.

Black Crown Quarterly #1

$6.99 page 149 IDW Publishing (Black Crown)

Η Shelly Bond υπήρξε για χρόνια συνεργάτιδα της Karen Berger και μια από τις σημαντικότερες μορφές της Vertigo. Λίγο καιρό μετά την αποχώρησή της, τον Απρίλιο του 2016, επιστρέφει στα comics, ως υπεύθυνη του νέου imprint της IDW, Black Crown.

Το BLACK CROWN QUARTERLY #1, μαζί με το KID LOBOTOMY #1, αποτελούν τα πρώτα δείγματα του imprint, με το πρώτο να μας δίνει μια πιο γεμάτη εικόνα του τι θα πρέπει να περιμένουμε. Σε αυτό συμμετέχουν οι Rob Davis, Peter Milligan, David Barnett, Gilbert Hernandez, Tini Howard και αρκετοί άλλοι.

Μου βγάζει κάτι από Young Animal, αλλά με πιο έντονο το horror στοιχείο, κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος πώς αισθάνομαι. Υπομονή μέχρι τον Οκτώβρη και θα μάθουμε.

Maestros #1

$3.99 page 187 Image Comics

Ο Steve Skroce είναι ένας αρκετά έμπειρος δημιουργός και επιστρέφει στην Image με το νέο του comic. Σε αυτό, ο Maestro και η βασιλική οικογένεια δολοφονούνται, με αποτέλεσμα να κληρονομήσει το θρόνο του Wizard King, ο εξόριστος στη Γη γιός του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μαζί με το θρόνο κληρονομεί και το μαγικό ξόρκι, που του δίνει θεϊκές δυνάμεις. Θα μπορέσει, όμως, να διατηρήσει το βασίλειο που κληρονόμησε;

Παρ’ όλο που, προσωπικά, δεν μου φαίνεται και τόσο πρωτότυπο, το MAESTROS μπορεί τελικά να αποτελέσει μια από τις θετικές εκπλήξεις της χρονιάς.

Green Pages

Πριν μερικούς μήνες και συγκεκριμένα τον προηγούμενο Μάρτιο, το πάνσοφο δίδυμο αρχισυντακτών του Comicdom, αποφάσισε να ορίσει την αφεντιά μου και τον σύντροφο καταναλωτή (όπως έλεγε και ο Πανούσης) Αντώνη Αντωνιάδη, υπεύθυνους να σας παρουσιάσουν τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις του PREVIEWS της Diamond εκείνης της περιόδου. Απ’ ότι φαίνεται, είτε τα πήγαμε πολύ καλά και ο καιρός μας δικαίωσε, καθώς οι προτάσεις μας ήταν εξαιρετικά επιτυχημένες, ή οι αρχισυντάκτες δεν έχουν ιδέα τι έχει συμβεί και επειδή μας βρήκαν εύκαιρους μας έβαλαν να σας ζαλίσουμε και πάλι με τις προτάσεις που νομίζουμε ότι έχουν κάποιο ενδιαφέρον.

Οι πράσινες σελίδες του ογκωδέστατου καταλόγου, λοιπόν, κρύβουν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι βρήκα εξαιρετικό το γεγονός ότι η Avatar επανεκδίδει ορισμένες ιστορίες της σε τόμους, στη φοβερή τιμή των $5.99 (σελ. 286), καθώς και τα νέα που μας έρχονται από τη Humanoids γύρω από το Jodoverse (DECONSTRACTING THE INCAL, HUMANOIDS PRESENTS THE JODOVERSE, THE METABARONS Vol. 1 & 4, σελ. 374-375).

Από τις υπόλοιπες μέλλουσες εκδόσεις, ξεχώρισα πάνω από 20, εκ των οποίων, με επιστημονικά κριτήρια, απέκλεισα αρκετές και κατέληξα στην ακόλουθη βασική ενδεκάδα.

Animocity: Evolution #1

$3.99 page 254 PublisherAfterShock Comics

Αν σας είστε fan του ANIMOCITY, αυτή η σειρά είναι η εξέλιξη της ιστορίας. Τα ζώα, μετά την απόκτηση συνείδησης, πήραν εκδίκηση και κατέκτησαν τον κόσμο. Τώρα αρχίζουν να κτίζουν τη νέα αυτοκρατορία τους.

Η συνέχεια της ενδιαφέρουσας σειράς, με νέο story arc, δείχνει να αξίζει μια ματιά.

The Willows

$4.99 page 265 PublisherAlternative Comics

Αν όχι το σπουδαιότερο, ένα από τα κορυφαία horror διηγήματα της Αγγλικής λογοτεχνίας, αποκτά τη δική του comic διασκευή/μεταφορά. Το έργο του Algernon Blackwood, ήταν από τα αγαπημένα του μετρ του είδους H.P. Lovecraft, συνεπώς η όποια δική μου αναφορά είναι περιττή.

Αξίζει να δούμε πόσο καλή θα είναι αυτή η μεταφορά. Η τιμή του, πάντως, δεν είναι απαγορευτική και αξίζει τον κόπο.

Bottoms Up! True Tales Of Hitting Rock-Bottom

$15.00 page 292 PublisherBirdcage Bottom Books

Μια συλλογή αληθινών ιστοριών, όπου οι πρωταγωνιστές έπιασαν πάτο. Κάθε μορφή εθισμού παρελαύνει από τις σελίδες αυτού του τόμου, φιλοτεχνημένη από περίπου 40 διαφορετικούς ανεξάρτητους καλλιτέχνες.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις, θα δοθεί σε κέντρα απεξάρτησης. Αξίζει τον κόπο η δαπάνη.

Eugenic #1

$5.99 page 300 PublisherBoom! Studios

Ένα μελλοντολογικό έργο φαντασίας από τον Jamie Tynion IV, αποτελούμενο από τρια τεύχη. Η θεραπεία της ανθρωπότητας από θανατηφόρα πανούκλα, δημιουργεί αφύσικους απογόνους. Τί σημαίνει, πλέον, “κανονικός”;

Για αρχή, αυτή η ιστορία επιστημονικής φαντασίας μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα, και προσωπικά θα τα δώσω τα λεφτά μου.

Burke And Hare

$14.99 page 321 PublisherCaliber Entertainment

Στα 1828, δυο Ιρλανδοί, ο Burke και ο Hare, δολοφονούν 16 άτομα και τα δίνουν σε έναν γιατρό για να κάνει έρευνες. Το σκάνδαλο που ξεσπά ταράζει τα θεμέλια της επιστημονικής κοινότητας.

Ένα crime graphic novel, που έρχεται από τη Σκωτία, όπου και αναδείχθηκε και έλαβε τα βραβεία καλύτερου graphic novel και συγγραφέα. Βασισμένο σε αληθή γεγονότα και σίγουρα ιντριγκαδόρικο.

The Shadow/Batman #1

$3.99 page 326 PublisherDynamite Entertainment

Ήδη έχω διαβάσει ένα πρόσφατο crossover των δυο ηρώων και μου άρεσε αρκετά. Αυτή η ιστορία συνεχίζει την περίεργη σχέση των δυο σκοτεινών ηρώων, που ενώθηκαν στη μάχη ενάντια στο μεγαλύτερο κακό στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Αξίζει της προσοχής σας.

Cartoon Clouds

$22.99 page 361 PublisherFantagraphics Books

Ο άνθρωπος πίσω από το illustration του CLEVELAND του Harvey Pekar, Joseph Remnant, στη δική του φιλοσοφική εκδοχή για τα “σύννεφα”.

Η ιστορία τεσσάρων φίλων που τελείωσαν τη σχολή τους και αναρωτιούνται για το μέλλον τους. Μια φάση που έχουμε περάσει, περνάμε, ή θα περάσουμε λίγο-πολύ όλοι μας

Pashmina

$21.99 page 363 PublisherFirst Second

Μια μικρούλα αναρωτιέται για την άγνωστη ιστορία της μητέρας της. Γιατί έφυγε από την Ινδία χρόνια πριν; Ποιός είναι ο μπαμπάς της; Τί είναι αυτή η μυστηριώδης πασμίνα; Το graphic novel αυτό φαίνεται να βασίζεται στην αχαλίνωτη παιδική φαντασία για το άγνωστο και το μυστηριώδες.

Η παρουσίαση εξάπτει και τη δική μας φαντασία και το ενδιαφέρον για να διαβάσουμε την περιπέτεια της μικρής Pri και της πασμίνας της.

Kobane Calling: Greeting From Northern Syria

$19.99 page 394 PublisherLion Forge

Έχουμε δει τις συνέπειες του πολέμου που μαίνεται στη Συρία. Το μεγαλύτερο κύμα προσφυγιάς στην ιστορία της ανθρωπότητας, είναι αποτέλεσμα ενός πολέμου, που παρά τη σχετική ενημέρωση, παραμένει, σε έναν βαθμό, άγνωστος σε εμάς. Το μέγεθος της αντίστασης των Κούρδων, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την αυτονομία των κοινοτήτων τους, είναι το θέμα της ανταπόκριση ενός δημοσιογράφου από το Kobane, την πόλη-σύμβολο στη μάχη κατά του ISIS.

Το επίκαιρο θέμα της καθημερινότητας του πολέμου στη Συρία, αποτελεί ταυτόχρονα μια μαρτυρία, δοσμένη μέσα από τη ματιά της 9ης Τέχνης.

Whiteout Compendium

$19.99 page 408 PublisherOni Press

Όλη η σειρά, συγκεντρωμένη σε έναν τόμο. Οι ιστορίες WHITEOUT και WHITE OUT: MELT, του βραβευμένου comic των Creg Rucka και Steve Lieber, σε ένα τεύχος 240 σελίδων και σε καλή τιμή.

Θέλει και ερώτημα;

The Wonderful World Of Tank Girl #1

$3.99 page 434 PublisherTitan Comics

Η Tank Girl επιστρέφει για σουρρεαλιστικές ιστορίες. Μια σειρά τεσσάρων τευχών, για να απολαύσετε την παρέα της πιο δημοφιλούς punk ηρωίδας των comics.

Αν τη γνωρίζετε, ξέρετε τι έχετε να αντιμετωπίσετε. Αν, πάλι, δεν είχατε την τύχη να ξαναδιαβάσετε, δοκιμάστε με δική σας ευθύνη…