Amazing Spider-Man #32

Once a goblin...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Amazing Spider-Man #32

WriterDan SlottArtistGreg SmallwoodPublisherMarvel Comics

Ο Green Goblin είναι ένας από τους γνωστότερους villains της Marvel και ο arch nemesis του Spider-Man. Στο “The Osborne Identity” παρακολουθήσαμε τον Norman Osborne να μάχεται με τον άνθρωπο αράχνη, χωρίς την βοήθεια από το alter ego του. Όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε και έτσι τώρα ο Norman Osborne ψάχνει να βρει τρόπο για να αφυπνίσει τον άλλο του εαυτό.

Το τεύχος ακολουθεί το ταξίδι και τις προσπάθειες του Osborne για να ξυπνήσει τον Green Goblin, σε ένα τεύχος πολύ ιδιαίτερο. Ο Spider-Μan έχει σχεδόν μηδαμινό ρόλο και όλη η έμφαση δίνεται στον αντίπαλο. Το ταξίδι ανακάλυψης και αναπροσδιορισμού του χαρακτήρα αυτού, θυμίζει κάτι από BATMAN BEGINS, χωρίς όμως να είναι αντιγραφή. Έχει αυτήν την εσωτερικότητα και τον προσωπικό χαρακτήρα, που δεν έχουμε ξαναδεί στον Green Goblin. Αλληγορίες για τους προσωπικούς δαίμονες και για την μοίρα του καθένα ντύνουν το τεύχος και δίνουν ένα επιπλέον υπόβαθρο στον ήρωα που πλέον είναι κοντά στην αναγέννησή του.

Το σίγουρο είναι πως μετά από αυτό το τεύχος, όλοι θα περιμένουμε ανυπόμονα την μεγάλη επιστροφή του Green Goblin και το τι θα φέρει στην ζωή του Spider-Man.