Ragman #1

Μια φρέσκια νότα στο υπερωηικό status quo
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ragman #1

WriterRay FawkesArtistInaki MirandaPublisherDC Comics

Προσωπικά, δεν είχα ιδέα για το γεγονός πως υπήρχε υπερήρωας με το όνομα Ragman. Όταν είδα πως η DC βγάζει νέο τίτλο με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, γέμισα με ενδιαφέρον και προσδοκίες. Προφανώς, ο Ragman δεν είναι νέος χαρακτήρας, αλλά καθώς εγώ τώρα τον ανακάλυπτα, το θεωρούσα μια φρέσκια νότα.

Διαβάζοντας το πρώτο τεύχος, ευτυχώς, δεν είδα τις προσδοκίες μου να γκρεμίζονται. Αντιθέτως, με συνεπήρε πολύ εύκολα και άμεσα η γρήγορη αφήγηση και το όμορφο σκίτσο. Ξεκινά με μια παράλληλη αφήγηση σε παρελθόν και μέλλον, με στόχο να μας συστήσει την νέα απειλή/αντίπαλο του Ragman. Το πλέξιμο των δυο timelines γίνεται πολύ όμορφα και ομαλά και σου εξιτάρει το ενδιαφέρον, ενώ σου συστήνει και με πολύ καλό τρόπο τον κεντρικό ήρωα, ακόμη και σε αναγνώστες, όπως εγώ, που δεν τον γνωρίζαμε καθόλου.

Το σκίτσο ήταν μια ακόμη έκπληξη, καθώς σε αρκετές στιγμές μου θύμισε αρκετά τον Spawn. Φυσικά, δεν είναι ούτε κατά διάνοια τόσο σκοτεινό και νοσηρό όσο ο Spawn, αλλά ο τρόπος που ο Ragman κινείται μέσα στην πόλη, η χρωματική παλέτα που επικρατεί και το ύφος, θυμίζουν αρκετά τον ήρωα της κόλασης και φυσικά αυτό μόνο καλό θα μπορούσε να είναι…