Maestros #1

Θυμίζει Harry Potter, σε πολύ πιο ενήλικη εκδοχή...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Maestros #1

Writer/ArtistSteve SkrocePublisherImage Comics

Το εισαγωγικό κείμενο της νέας σειράς της Image, αναφερόταν στην κλασική συνταγή, όπου ο πρωταγωνιστής αναλαμβάνει μια εξαιρετικά σπουδαία θέση, από το πουθενά, και καλείται να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα. Αν και φαντάζει κλισέ, το εξώφυλλο με κέρδισε οπότε είπα να δώσω μια ευκαιρία.

Σε έναν παράλληλο κόσμο μάγων και θαυμάτων, ο απόλυτος άρχοντας-ανώτερος μάγος, μαζί με την οικογένειά του, μακελεύονται. Ο εναπομείνας υιός του, Will, που ζει εξόριστος στη Γη, είναι ο μόνος απόγονος και δικαιούχος του θρόνου. Επομένως, πρέπει να αντικαταστήσει τον μεγάλο Maestro πατέρα του και να αναλάβει, τρόπον τινά, τη θέση του Θεού, με συμπαραστάτες τη μητέρα του και ένα μαγικό σπαθί. Παράλληλα, θα πρέπει να φυλάγεται, καθώς η nemesis του πατέρα του και αυτουργός της εκατόμβης του κόσμου των θαυμάτων, κυνηγά και τον ίδιο.

Το σενάριο θυμίζει Harry Potter, σε πολύ πιο ενήλικη εκδοχή. Ωστόσο, αν και το μοτίβο γνωστό, το στήσιμο της ιστορίας είναι ενδιαφέρον και κρατά τον αναγνώστη. Υπάρχει αρκετό χιούμορ, το οποίο δυστυχώς, συχνά δεν ξεφεύγει από τα εύκολα αστεία. Παρά ταύτα, η παρουσίαση των χαρακτήρων γίνεται άμεσα και το flashback για την εμπέδωση της ιστορίας είναι πολύ εναρμονισμένο.

Κύριο ατού του τεύχους είναι το όμορφο artwork, όπου ξεχωρίζει η επιλογή χρωμάτων του Dave Stewart για τη δημιουργία του κόσμου των μάγων, με έντονες ψυχεδελικές επιρροές. Ο Steve Skroce, που υπογράφει σχέδιο και σενάριο, παίζει πολύ και με τις λεπτομέρειες στα panels, εξιτάροντας τον αναγνώστη να εξετάσει για ώρα τη σελίδα.

Σε γενικές γραμμές, το MAESTROS #1 είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό πρώτο τεύχος, που αξίζει να διαβάσετε. Ενδέχεται, δε, να έχει μια ενδιαφέρουσα συνέχεια.