Judas #1

Ετοιμαστείτε να ταυτιστείτε με τον “μεγάλο προδότη”
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Judas #1

WriterJeff LovenessArtistJakub RebelkaPublisherBoom! Studios

Τo όνομά του είναι συνώνυμο του “προδότη”. Ο ασπασμός του, έχει μείνει παροιμιώδης, ενώ η πληρωμή του, στις μέρες μας χρησιμοποιείται για να καταδείξει την ευτέλεια μιας ανήθικης, αλλά, κυρίως, αχάριστης πράξης. Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία του αντιήρωα, που κανείς δεν μπορεί και, κυρίως, δεν θέλει να ταυτιστεί μαζί του. Ωστόσο, ο χαρισματικός συγγραφέας, Jeff Loveless, βρήκε στην ιστορία του μεγάλου προδότη, την ύλη για μια καθηλωτική διήγηση, εμπλουτισμένη με έντονη φιλοσοφική διάθεση.

Η αφήγηση ξεκινά αμέσως μετά την αυτοκτονία του Ιούδα. Ο Ισκαριώτης βρίσκεται, με πλήρη συνείδηση της προηγούμενης ζωής του, στην κόλαση. Ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει κάθε λογής δαίμονες, που τον κατατρέχουν για την προδοτική του πράξη. Στην πραγματικότητα, όμως, ο προδότης είναι αυτός που τον έχουν προδώσει κατ’ επανάληψη. Η αγάπη και η πίστη του τον απογοήτευσαν και για να βρει τον εαυτό του, πρέπει να ξαναπεράσει μια διαδικασία προσωπικής κάθαρσης.

Ο Loveness επιχειρεί έναν αποσυμβολισμό του μύθου του Ιούδα Ισκαριώτη, αντιμετωπίζοντάς τον όχι ως τον εχθρό, αλλά ως τον απαραίτητο συνδετικό κρίκο του μεγαλύτερου σκοπού. Ο χαρακτήρας προσεγγίζεται με σεβασμό στην ανθρώπινη τρωτή φύση και ψυχολογία, και παρουσιάζεται ως άνθρωπος καταβεβλημένος. Έτσι, πλέον, ο μεγάλος αμαρτωλός γίνεται ένα με τον αναγνώστη.

Το artwork του Jakub Rebelka συνοδεύει το σενάριο με την απαραίτητη χρωματική αποτύπωση. Η τεχνική θυμίζει, σε κάποια panels, ένα ιδιότυπο κολάζ, με το background απλά να γεμίζει τη σελίδα. Σε γενικές γραμμές, όμως, εναρμονίζεται απόλυτα.

Το νέο αυτό comic της Boom!Studios θα ολοκληρωθεί σε 4 πολλά υποσχόμενα τεύχη.