Amazing Spider-Man #795

Θανατηφόρο φινάλε
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Amazing Spider-Man #795

WritersDan Slott, Christos GageArtistMike HawthornePublisherMarvel Comics

Ο Green Goblin/Norman Osborn ήταν ανέκαθεν ο αγαπημένος μου villain του Spider-Man. Τα πρόσφατα τεύχη του AMAZING SPIDER-MAN έχουν δώσει μια αρκετά φρέσκια ματιά στον χαρακτήρα, παίρνοντας μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αποφάσεις. Το ASM #795 είναι ένα τεύχος που κυλάει πολύ ήσυχα και με ανάλαφρο τόνο, έχοντας όμως ένα θανατηφόρο φινάλε.

Το τεύχος είναι γεμάτο εξαίσιο artwork, που ταιριάζει γάντι στον Άνθρωπο-Αράχνη και σε κάνει να κολλάς σε κάθε σελίδα. Μάλιστα, μέχρι το εξωφρενικό φινάλε, το τεύχος από πλευράς ιστορίας, είναι έως και αδιάφορο και σε κρατάει περισσότερο με τη γρήγορη ροή του και το πανέμορφο εικαστικό.

Όμως, στις τελευταίες 4-5 σελίδες, η ιστορία αποκτά απότομο ενδιαφέρον. Αποκαλύπτεται πως η συνάντηση του Spider-Man με τον Loki, δεν είχε τόσο αθώο χαρακτήρα. Ο Loki ήθελε να ξεφορτωθεί την χάρη που χρωστούσε στον Spider-Man, ώστε να μη χρειαστεί να τον βοηθήσει σε μια πιο δύσκολη ώρα. Δείχνοντας μας, παράλληλα, πως κάτι τρομερό έρχεται.

Ο Norman Osborn, προσπαθώντας να ανακτήσει την τρέλα που έχασε, αποφασίζει να κάνει κάτι εντελώς απρόσμενο. Το φινάλε του τεύχους υπόσχεται ατέλειωτο μακελειό.