The Wicked + The Divine: 1923

Το Πάνθεον του Μεσοπολέμου
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Wicked + The Divine: 1923

WriterKieron GillenArtistAud KochPublisherImage Comics

Το THE WICKED AND THE DIVINE είναι μια σειρά που πραγματικά γίνεται με πολλή αγάπη και μεράκι από τους συντελεστές της. Οι καλλιτέχνες φαίνεται ότι ευχαριστιούνται τη δημιουργική διαδικασία, ακόμα και όταν δεν υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό το ειδικό τεύχος, όμως, ξεπέρασε τις προσδοκίες και ήταν πραγματικά ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό κομμάτι της σειράς.

Η ιστορία διαδραματίζεται το 1923, οπότε και πάλι οι Θεοί έχουν εμφανιστεί για μια ακόμα φορά, την τελευταία πριν από την ιστορία που παρακολουθούμε στην τακτική σειρά. Στην ιδιαιτέρα παραγωγική καλλιτεχνικά περίοδο του μεσοπολέμου, όπου η ανθρωπότητα στράφηκε στη πνευματική δημιουργία, προκειμένου να προσπεράσει το σοκ του Μεγάλου Πολέμου, οι νέες θεότητες εκπροσωπούν τις παλιές και νέες μορφές της Τέχνης: τα blues, τον κυβισμό, τον φουτουρισμό, τον κινηματογράφο κτλ. Λίγο πριν τη λήξη της διετούς διάρκειάς του, το Πάνθεο είναι πλήρες, καθώς όλα τα μέλη του είναι ακόμα ζωντανά. Στη συγκέντρωση, όμως, που διοργανώνεται στο σπίτι του Lucifer σε ένα νησί, οι θεοί μυστηριωδώς δολοφονούνται ένας-ένας. Η συνωμοσία δεν αργεί να αποκαλυφθεί. Τα προδομένα μέλη περνούν στην αντεπίθεση, με την Ananke να εξωθεί την κατάσταση εκεί που επιθυμεί.

Ο Kieron Gillen μεγαλουργεί σε αυτό το τεύχος. Εμπλουτίζει περισσότερο τις γνώσεις μας για την σειρά, ενισχύοντας παράλληλα αρκετούς από τους χαρακτήρες. Δημιουργεί δε ένα κλίμα που θυμίζει αστυνομικό μυθιστόρημα, ενώ οι μισές σελίδες του τεύχους περιέχουν την αφήγηση υπό μορφή λογοτεχνικού κειμένου. Στις άλλες μισές, το artwork επιμελήθηκε ο Aud Koch και κατάφερε να μας πείσει ότι παρακολουθούμε μια ταινία του κινηματογράφου της εποχής.

Οι 54 σελίδες του τεύχους είναι όλες υψηλής ποιότητας, δε διστάζουν να πειραματιστούν και να ερευνήσουν τις δυνατότητες του Μέσου, αλλά και παράλληλα να μας διασκεδάσουν.