The Metabaron Book 3: The Meta-Guardianess & The Techno-Baron

Βεβιασμένη συνέχεια του σπουδαίου sci-fi saga
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Metabaron Book 3: The Meta-Guardianess & The Techno-Baron

WritersAlejandro Jodorowsky, Jerry FrissenArtistValentin SécherPublisherHumanoids

Ο Alexandro Jodorowsky είναι, αναμφισβήτητα, ένας τεράστιος και πολυσχιδής καλλιτέχνης και, κακά τα ψέματα, οι Μεταβαρόνοι, ως δημιούργημά του, είναι με τη σειρά τους ένα πολύ μεγάλο brand name, όπως άλλωστε και το INCAL. Για να είμαστε ειλικρινείς, ό,τι και αν έφερε τον συνδυασμό των παραπάνω ονομάτων, θα γινόταν ανάρπαστο.

Μεγάλη χαρά πήρα, λοιπόν, όταν είδα ότι στο Free Comic Book Day 2018, ένα από τα δωρεάν τεύχη θα ήταν το πρώτο τεύχος του τρίτου τόμου της ιστορίας του Ανώνυμου Μεταβαρόνου, η οποία αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά συλλογή ιστοριών, σε ένα σύνολο δεκατριών βιβλίων όλου του saga! Ναι, μάλιστα, αυτό που διαβάσατε! Τόσο πολλά βιβλία έχουν εκδοθεί από το 1992 και εντεύθεν.

Το πρόσφατο τεύχος αποτελεί, επί της ουσίας, ένα εκτεταμένο snap preview του τρίτου βιβλίου, το οποίο κυκλοφορεί τον Σεπτέμβρη. Η πλοκή αναφέρεται στην περιπέτειες του Ανώνυμου, σε ένα παράλληλο σύμπαν, προς αναζήτηση epyphite, καθώς το πολύτιμο καύσιμο ίσως είναι το κλειδί για το μέλλον του σύμπαντος και του είναι απαραίτητο στον πόλεμο με τους Technos.

Από τη μικρή αυτή γεύση, διαπίστωσα μια πολύ ωραία εικαστική ατμόσφαιρα, αλλά έχω την αίσθηση ότι η ιστορία έχει αρχίσει να κουράζει. Ο Jodorowsky έχει, εν μέρει, αποτραβηχτεί από το σενάριο, αφήνοντας χώρο στον Jerry Frissen, προετοιμάζοντας την διάδοχο κατάσταση, που απ’ ότι διαπιστώνουμε στο τέλος του τεύχους θα μας έρθει το 2019, με το τέταρτο βιβλίο του ΤΗΕ ΜΕΤΑBARON. Γενικώς, η Humanoids ποντάρει στο Jodoverse και πριμοδοτεί όσο μπορεί τη χήνα με τα χρυσά αυγά, ωστόσο, εκτιμώ ότι τα προϊόντα αυτά είναι αποτέλεσμα πίεσης και αυτό αποτυπώνεται στην τελική εικόνα.