The Dead Hand #2

Θρίλερ κατασκοπίας στον απόηχο του ψυχρού πολέμου
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Dead Hand #2

WriterKyle HigginsArtistStephen MooneyPublisherImage Comics

Τα κατασκοπικά θρίλερ με αναφορές στον ψυχρό πόλεμο είχαν μπει… στο ψυγείο για καιρό, μέχρι που τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να ξεμυτίζουν δειλά-δειλά και πάλι ορισμένες ιστορίες τέτοιου είδους. Το THE DEAD HAND έχει το υπόβαθρο της ψυροπολεμικής περιόδου, αλλά διαδραματίζεται στο σήμερα. Στην πραγματικότητα, η ιστορία είναι ένας απόηχος της εξοπλιστικής διαμάχης. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το μεγάλο στοίχημα ήταν τι θα απογίνει ο μεγάλος πυρηνικός και βιολογικός εξοπλισμός. To θέμα απασχόλησε τον συγγραφέα David Hoffman, o οποίος και έγραψε το ομώνυμο βιβλίο, που το 2010 κέρδισε το Πούλιτζερ.

Στο πρώτο τεύχος της σειράς της Image, είδαμε τον πρωταγωνιστή, Carlson Carter, πρώην πράκτορα της CIA και νυν σερίφη του Mountain View, μια μικρής, μυστικής πόλης, να επιτίθεται σε κάποιον μυστηριώδη ταξιδιώτη. Σε αυτό το τεύχος, γνωρίζουμε κάποιους ακόμα χαρακτήρες της ιστορίας, την Renae, πρώην μισθοφόρο και εκτελέστρια, αλλά και τον Roger, το παιδί για χάρη του οποίου φαίνεται ότι έχει στηθεί όλη αυτή η μυστική πόλη.

Το σενάριο προχωρά σταδιακά, συστήνοντας χαρακτήρες, αλλά παρουσιάζοντας και τα σημεία της ιστορίας που είναι σημαντικά για τη συνέχεια. Τα όσα μάθαμε στο πρώτο τεύχος αναφορικά με το παρελθόν του Carter, τον θάνατο του πατέρα του και τη σχέση του με τον επικεφαλής του που τον πρόδωσε, συνδέονται με τη σχέση που έχει αναπτύξει με τον Roger και μας παρουσιάζεται σε αυτό το τεύχος. Το artwork κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα αν και υπάρχουν τα σημεία όπου χάνει λίγο.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα ενδιαφέρον κατασκοπικό θρίλερ, με σασπένς και δράση, και φαίνεται να έχει προοπτικές.