Gideon Falls #6

Κορύφωση και ολοκλήρωση ενός εξαιρετικού πρώτου μέρους
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Gideon Falls #6

WriterJeff LemireArtistAndrea SorrentinoPublisherImage Comics

To comic που κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος τον Μάρτιο που μας πέρασε καθιερώθηκε στο αναγνωστικό κοινό χάριν της σταθερής του ποιότητας. Ήδη από τον Ιούνιο, πριν καν εκδοθεί το πέμπτο τεύχος της σειράς, ανακοινώθηκε ότι μεταβιβάστηκαν τα δικαιώματά για μεταφορά στην τηλεόραση.

Έφτασε η ώρα, λοιπόν, μετά από 5 τεύχη, να μπούμε στο εσωτερικό του μυστηριώδους μαύρου αχυρώνα. Το κτίσμα που στοιχειώνει τον Norton, αλλά και οι άνθρωποι που επηρεάζει, εμφανίζονται και πάλι στο Gideon Falls, ταράζοντας τη ζωή της μικρής κοινωνίας. Η σερίφης Clara μαζί με τον πάστορα Wilfred εισέρχονται σε αυτόν, υπό διαφορετικές περιστάσεις. Η είσοδος στον αχυρώνα επιφυλάσσει εκπλήξεις και ανατροπές και ταυτόχρονα μας προσφέρει μια γεύση της καλλιτεχνικής ικανότητας των δημιουργών. Ταυτόχρονα στις δύο πρώτες και δύο τελευταίες σελίδες του τεύχους, ο Norton μαζί με τη ψυχίατρό του ανακαλύπτουν το σημείο που ο πρώτος θυμάται να πρωτοείδε τον αχυρώνα.

Η πλοκή ανατρέπει τα πάντα σε αυτό το τεύχος, το οποίο είναι και το τέλος του πρώτου βιβλίου της σειράς. Οι σχέσεις των ηρώων αναπτύσσονται, αποκαλύπτονται μυστικά και κόσμοι, ενώ εξελίσσονται και οι χαρακτήρες. Τελικά, η σύνθεση των ιδεών που ο Jeff Lemire επεξεργαζόταν για πολλά χρόνια φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς, ενώ δίνεται και η ευκαιρία στον Andrea Sorrentino να αποδείξει για μια ακόμη φορά πως μπορεί να μας σαγηνεύσει με το artwork του.

Αναμένεται με αγωνία η συνέχεια της σειράς. Όσοι δεν την έχετε ακόμα εντάξει στις μηνιαίες σας αναγνώσεις, ξεκινήστε. O συγκεντρωτικός τόμος των πρώτων 6 τευχών θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη, μαζί με το επόμενο τεύχος.