The Silver Monkey (Or Lose The Tail)

Alien meets hentai
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Silver Monkey

WritersΓιούλα Σταθοπούλου, Σταμάτης ΔεληγιάννηςArtistΣταμάτης ΔεληγιάννηςPublisherΑυτοέκδοση

Κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα μία αγγλόφωνη αυτοέκδοση από ένα αγγλόφωνο rock συγκρότημα, ως μέρος θεματικού EP που θα κυκλοφορήσουν σύντομα. Ο λόγος για το THE SILVER MONKEY (OR LOSE THE TAIL) της τραγουδίστριας και του κιθαρίστα των No Fake Bone.

Στις 28 σελίδες της ιστορίας, παρακολουθούμε μια πολύ περίεργη ιστορία, ένα καυτό αποκαλόκαιρο, όπου μια εξωγήινη βασίλισσα, που θυμίζει πάρα πολύ την Alien Queen, εισβάλει σε μία αμερικανική πόλη και βιάζει και μεταλλάσει όλα τα θηλυκά σε space monkeys, σκοτώνοντας αντίστοιχα όλα τα αρσενικά. Η πρωταγωνίστρια όμως, η Renn Melville, που είναι στείρα, έχει στοχοποιηθεί από τη Silver Monkey για κάτι παραπάνω…

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζω comic με μουσική συσχέτιση, όμως οι απόπειρες διασύνδεσης τραγουδιών με συνοδευτική αφήγηση είναι ένα πολύ δύσκολο στοίχημα, το οποίο σπάνια πραγματώνεται και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, αποτυγχάνει. Δυστυχώς, το THE SILVER MONKEY, παρόλη την απίστευτη δουλειά που έχει πέσει σχεδιαστικά, ανήκει σε αυτή την πλειοψηφία. Ειδικά το ανατρεπτικό τέλος επιβεβαιώνει την αλλόκοτη ροή της ιστορίας, αφαιρώντας ακόμα περισσότερους βαθμούς από την κατά τ’ άλλα αξιοπρεπέστατη προσπάθεια.

Εν κατακλείδι, η μουσική των No Fake Bone παρουσιάζει ενδιαφέρον και το ίδιο και η ιδέα θεματικού EP μαζί με comic. Το σχέδιο του Σταμάτη Δεληγιάννη θέλω να το ξαναδώ και σε άλλες δουλειές, γιατί είναι το μόνο δυνατό σημείο του comic, όμως για το THE SILVER MONKEY, δυστυχώς, δεν έχω να πω τίποτα θετικό.