American Carnage #2

Διατηρεί ικανοποιητικό επίπεδο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

American Carnage #2

WriterBrian Edward HillArtistLeonardo FernandezPublisherDC Comics (Vertigo)

Οι συντελεστές σταδιακά χτίζουν τον κόσμο του AMERICAN CARNAGE, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της σύγχρονης αμερικανικής κοινωνίας. Ρατσισμός, βία, θρησκοληψία, πολιτικά παιχνίδια, επιχειρήσεις και φιλανθρωπία είναι τα βασικά στοιχεία του καμβά της ιστορίας αυτού του comic. Παράλληλα, η πλοκή και το περιεχόμενο διαθέτουν τα κλασικά στοιχεία ενός αστυνομικού θρίλερ.

Ο πρώην πράκτορας του FBI, Richard Wright, βοηθά μια πρώην συνάδελφο σε υπόθεση, η οποία φαίνεται να αποκτά χαρακτήρα προσωπικής βεντέτας για εκείνη. Αφορά στη διαλεύκανση της δολοφονίας του συνεργάτη της. Όλες οι υποψίες βαρύνουν έναν πλούσιο φιλάνθρωπο, ο οποίος φαίνεται, όμως, να είναι επικεφαλής μιας μεγάλης ρατσιστικής οργάνωσης. Ο Wright, εκμεταλλευόμενος το λευκό του δέρμα, ως μιγάς αφροαμερικανός, προσεγγίζει τον οργανισμό του Wynn Morgan, υποδυόμενος τον πρώην χρήστη ναρκωτικών που αναζητά βοήθεια, προκειμένου να διεισδύσει στα μυστικά του εκατομμυριούχου και να αποκαλύψει τόσο τον φόνο όσο και τα σκοτεινά του πλάνα.

Στο δεύτερο τεύχος, φαίνεται ότι καταφέρνει να επιτύχει μεθοδικά κάποιους στόχους και να έρθει πιο κοντά στον επιχειρηματία και τη δυναμική κόρη του. Το ενδιαφέρον για την εξέλιξη παραμένει έντονο, καθώς ταυτόχρονα δίνονται λεπτομέρειες για πολλές πιθανές προοπτικές, ενώ και σε επίπεδο σασπένς το comic παίρνει καλό βαθμό, ειδικά με το cliffhanger της τελευταίας σελίδας, όπως και στο πρώτο τεύχος. Αναφορικά με το artwork, αν σας αρέσει η δουλειά του Leonardo Fernandez, θα το βρείτε πολύ ωραίο, σε κάθε περίπτωση όμως είναι απλά αξιοπρεπές.

Εν γένει, το comic κινείται σε καλό επίπεδο, δεν αποτελεί κάτι το εξαιρετικό, αλλά διαβάζεται ευχάριστα. Ο συνδυασμός δε ιστορίας και artwork παραπέμπει και στις παλαιότερες επιτυχίες του είδους, όπως τα 100 BULLETS και THE LOSERS.