Batman #62

Κάπου το πάει… Αλλά πού;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #62

WriterTom KingArtistMitch GeradsPublisherDC Comics

Ειλικρινά, δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το τι θέλει να πει ακριβώς ο Tom King με το “Knightmares” arc, όμως, διαβάζοντας το BATMAN #62, οφείλω να ομολογήσω πως βελτιώνεται.

Η συγκεκριμένη ιστορία είχε ξεκινήσει στο προηγούμενο τεύχος και με είχε αφήσει μπερδεμένο και απογοητευμένο. Διαβάζοντας το δεύτερο μέρος της, στο τεύχος 62, συνεχίζω να είμαι μπερδεμένος, αλλά τουλάχιστον το απόλαυσα αρκετά. Όλο το τεύχος έχει μια σφιχτή και αγωνιώδη αφήγηση που είναι βγαλμένη απευθείας από κάποια ταινία τρόμου. Ο Pyg έχει απαγάγει τον Batman και το όλο σκηνικό είναι γεμάτο φρίκη και έρεβος. Αίματα παντού και πτώματα ζώων. Λες και ο Batman βρέθηκε πρωταγωνιστής σε κάποιο splatter movie. Όμως, και εκείνος είναι ζαλισμένος. Δε θυμάται τι έχει συμβεί και έτσι σύντομα καταλήγει και τραυματισμένος.

Η ιστορία έχει ένταση και είναι πολύ σκοτεινή. Υιοθετεί ένα μοτίβο αφήγησης και μένει πιστή σε αυτό μέχρι το τέλος. Η ανατροπή-αποκάλυψη καταφέρνει να σε σοκάρει, όμως, ταυτόχρονα και να σε μπερδέψει. Προσωπικά, συνεχίζω να είμαι χαμένος ως προς το νόημα όλου αυτού, όμως, έχω σίγουρα ενδιαφέρον για να δω που θα καταλήξει.