Buffy The Vampire Slayer #1

Enter the Tuna-verse!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Buffy The Vampire Slayer #1

WriterJordie BellaireArtistDan MoraPublisherBoom! Studios

Η σχέση του Buffyverse με τα comics κρατάει χρόνια. H Dark Horse, για 20 συναπτά έτη, έβγαζε από tie-ins και προσωποκεντρικά limited series, μέχρι sequels τιτλοφορούμενα ως 8ος, 9ος και πάει λέγοντας, κύκλος. Προσωπικά, μετά από έναν BUFFY/ANGEL-thon, προσπάθησα επανειλημμένως να αγγίξω κάποια ως νεοφερμένος fan, αλλά με εξαίρεση κάποια εξώφυλλα, δεν έχω να πω τίποτα καλό. Tale quale κατάσταση με τα αντίστοιχα “sequels” του CHARMED.

Με αφορμή το reboot της Boom!, είπα, μετά από χρόνια, να ξαναγγίξω BUFFY comic και ομολογώ πως εξεπλάγην ευχάριστα αυτή τη φορά. Πρόκειται για ολικό reboot και, ουσιαστικά, επαναδιατύπωση της βασικής ιστορίας της σειράς, με βάση τη σημερινή πραγματικότητα. Οπότε, ξεκινάμε με ένα πολύ ωραίο και εξίσου awkward εισαγωγικό στο… Hellmouth, όπου γνωρίζουμε εκ νέου την Buffy, τον Xander, την Willow και τον Giles, καθώς και τους βασικότερους cannon fodder βρυκόλακες. Το τέλος είναι ένα κλασικό cliffhanger, που επιβεβαιώνει ότι αυτή η φρέσκια σειρά θέλει να σου κρατήσει παρέα για αρκετό καιρό.

Το BTVS #1 βρίθει αναφορών και ίσως, σε κάποια σημεία, τα πρόσωπα είναι υπερβολικά βασισμένα σε φωτογραφίες, όμως κατόρθωσε να επαναφέρει αυτή τη γλυκιά ατμόσφαιρα της σειράς που αγάπησα, με καλό, σπιρτόζικο γράψιμο και ωραίο σχέδιο. Συνεπώς, προτείνεται ανεπιφύλακτα, σε γνώστες και μη, ως ιδανικό jump-on point.