Comicdom Con Athens 2019

Panels και παρουσιάσεις για όλα τα γούστα!

Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2019 εμπλουτίζεται με δύο πολύ ενδιαφέροντα panels και τρεις παρουσιάσεις για όλες τις προτιμήσεις. Από τον Popeye ως τα comics αυτών που δεν σχεδιάζουν καλά και από το Marvel Method ως τον… Παναθηναϊκό, το φετινό φεστιβάλ έχει σίγουρα κάτι για όλους τους επισκέπτες!

Πώς Να Φτιάξεις Comics, Αν Δεν Μπορείς Να Σχεδιάσεις Comics

Παρασκευή 19 Απριλίου
17:30-19:00
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Auditorium

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα των comics, είναι ότι συνδυάζουν το σενάριο με το σχέδιο και αυτό είναι και ένα από τα πλεονεκτήματα που τα κάνουν τόσο αγαπητά στο κοινό και τόσο απαιτητικά στη δημιουργία τους. Τί κάνεις, όμως, όταν έχεις χιλιάδες ιδέες για comics στο μυαλό σου, αλλά δεν μπορείς να τις σχεδιάσεις;

Τρεις Έλληνες δημιουργοί θα κληθούν να απαντήσουν στην κρίσιμη ερώτηση: Πώς φτιάχνεις comics, αν δεν μπορείς να σχεδιάσεις comics;

Συμμετέχουν: Αντώνης Βαβαγιάννης, Τάσος Ζαφειριάδης, Θανάσης Πετρόπουλος

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

1908: Η Γέννηση Μιας Ιδέας

Σάββατο 20 Απριλίου
15:00-15:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 6oς

Στο comic 1908, εξιστορείται η γέννηση μιας ιδέας, που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία του Παναθηναϊκού. Στο panel του Comicdom Con Athens 2019, συζητάμε με τους δημιουργούς του 1908 για τη γέννηση μιας άλλης ιδέας, αυτής της δημιουργίας του comic και της διαδικασίας μεταφοράς της στο χαρτί.

Οι φίλαθλοι όλων των χρωμάτων είναι ευπρόσδεκτοι!

Συμμετέχουν: Ανδρέας Οικονόμου, Πέτρος Μπάλτας

Συντονισμός: Γιώργος Ξύδης

Παρουσίαση: Αλλόκοσμα – Ελληνικά Παραμύθια Αλλιώς

Σάββατο 20 Απριλίου
16:00-16:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 6ος

Από τον Mike Mignola ως τον Neil Gaiman, μεγάλοι δημιουργοί έχουν αντλήσει έμπνευση από τις παραδόσεις όλου του κόσμου. Ποιά είναι η σχέση ανάμεσα στα δύο αφηγηματικά είδη και πώς μπορεί το ένα να τροφοδοτήσει το άλλο; Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της ανθολογίας comics ΑΛΛΟΚΟΣΜΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΛΛΙΩΣ, θα συζητηθεί η σχέση λαϊκής προφορικής παράδοσης και comics.

Συμμετέχουν: Βασιλεία Βαξεβάνη (αφηγήτρια, σεναριογράφος comics), Ευγενία Κουμάκη (δημιουργός comics), Εμμανουέλα Κατρινάκη (κοινωνική ανθρωπολόγος)

Συντονισμός: Αριστείδης Κώτσης

Introduction To Popeye 101

Κυριακή 21 Απριλίου
15:30-15:50
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Auditorium

Έχοντας πλέον 90 χρόνια παρουσίας στις σελίδες των comics, o Popeye εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους ήρωες. Από την πρώτη του εμφάνιση στο THIMBLE THEATER, από το πενάκι του E.C. Segar, έως τα comics του Bud Sagendorf, και από τα animation του Max Fleischer ως την ταινία του Robert Altman, ο μονόφθαλμος ναυτικός με την εκρηκτική προσωπικότητα και τη χαρακτηριστική πίπα, έχει μεγαλώσει πολλές γενιές αναγνωστών.

Λίγο πριν δούμε μαζί κάποια από τα πιο κλασικά κινούμενα σχέδια, στα οποία εμφανίζεται και χρωστά τη δημοτικότητά του ο Popeye, σας καλούμε σε μια σύντομη περιήγηση στην Ιστορία του.

Παρουσίαση: Αριστείδης Κώτσης

Marvel Method: Comics, The Stan Lee Way

Κυριακή 21 Απριλίου
16:10-17:10
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 6oς

Μα τί είναι, επιτέλους, το περίφημο Marvel Method; Ποιός το ανακάλυψε και τί το έκανε τόσο επιτυχημένο; Χρησιμοποιείται ακόμα, ή είναι πλέον παρωχημένο; Και εδώ που τα λέμε, μήπως λειτουργεί, τελικά, εις βάρος του σχεδιαστή ή υπέρ του;

Αναζητήσαμε, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε, εν συντομία, όλα όσα γνωρίζουμε για αυτή την τόσο επιτυχημένη και πολυσυζητημένη μέθοδο, μιλώντας για τα θετικά της, τα αρνητικά της, μα και όλα όσα έχουν κατά καιρούς κρυφτεί πίσω από αυτή.

Παρουσίαση: Αριστείδης Κώτσης, Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

Μείνετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Comicdom Con Athens 2019, επισκεπτόμενοι την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης