The Girl In The Bay #3

Τίμιο και με εξαιρετικό artwork
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Girl In The Bay #3

WriterJ.M. DeMatteisArtistCorin HowellPublisherDark Horse Comics

Τo mini series των J.M. DeMatteis και Corin Howell, THE GIRL IN THE BAY, έφτασε αισίως ένα τεύχος πριν ολοκληρωθεί. Η σύντομη, ως τώρα, πορεία του, αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση στον αναγνώστη, αλλά δύσκολα θα έλεγε κανείς ότι είναι ένα comic που θα θυμάται για καιρό.

Η Kathrin, 50 χρόνια μετά τον θάνατό της, επιστρέφει στον κόσμο, για να καταλάβει ότι η ζωή είχε συνεχιστεί κανονικά όσο εκείνη απουσίαζε και πως ο θάνατός της δεν είχε συμβεί ποτέ. Μια άλλη γυναίκα, ενδεχομένως – αλλά πώς; – η ίδια, είχε συνεχίσει να είναι στη ζωή μετά το συμβάν στον κόλπο, γεγονός που προκαλεί απορία στον αναγνώστη, την πρωταγωνίστρια, αλλά και τον δολοφόνο.

Οι μεταφυσικές προεκτάσεις του έργου δεν σταματούν εδώ. Η νεαρή Kathrin, μέσα στη σύγχυσή της, συναντά το φάντασμα του αγαπημένου της καλλιτέχνη, ο οποίος προσπαθεί να τη βοηθήσει να λύσει το μυστήριο της ζωής της. Την ίδια στιγμή, η γυναίκα που φαίνεται ότι συνέχισε να ζει ως Kathy, μετά τη δολοφονία της πρωταγωνίστριας, σκοτώνεται από τον ίδιο άνθρωπο. Ο δολοφόνος ενδέχεται να είναι ψυχοπαθής, ή να παρακινείται από μια σκοτεινή οντότητα – ίσως το αντίπαλο δέος εκείνης που έσωσε την Κathy χρόνια πριν.

Στο τέταρτο και τελευταίο τεύχος, η πρωταγωνίστρια ίσως τελικά ανακαλύψει το μυστικό πίσω από τη μυστηριώδη επαναφορά της στη ζωή, αν δεν συναντήσει, για μια ακόμη φορά, τον θάνατο.

Σε γενικές γραμμές η ιστορία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ευχάριστη. Το στοιχείο που εντυπωσιάζει, όμως, είναι το ιδιαίτερο artwork, με πολλές παραπομπές στην αισθητική του ψυχεδελικού space rock. Τo THE GIRL ON THE BAY, αυτή τη στιγμή, είναι μια από τις καλές τρέχουσες επιλογές για ανάγνωση.