Fairlady #1

Αυτοτελείς περιπέτειες με καλές εντυπώσεις
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Fairlady #1

WriterBrian SchimerArtistClaudia BalboniPublisherImage Comics

Νέα σειρά από την Image! Είναι αλήθεια πως στην αρχή, το παρουσιαστικό κείμενο με τρόμαξε λίγο. Φοβήθηκα μην είχα να αντιμετωπίσω “μια από τα ίδια” ιστορία, αλλά με προφίλ ταιριαστό στο πλαίσιο μιας άσχημα εφαρμοσμένης, σχεδόν επιβεβλημένης, πολιτικής ορθότητας, όπως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα. Όταν τελικά ολοκλήρωσα την ανάγνωση, έμεινα με μια ευχάριστη αίσθηση, έχοντας πραγματικά απολαύσει μια αξιοπρεπέστατη ιστορία σε ένα πολύ καλοδουλεμένο περιβάλλον.

Βρισκόμαστε σε ένα κόσμο φαντασίας με περίεργα πλάσματα, ανθρώπους και ανθρωπόμορφα ζώα. Έχει προηγηθεί ένας βίαιος και αιματηρός πόλεμος. Μετά το τέλος του, ο στρατός δεν έχει πια λόγο ύπαρξης κι έτσι οι έμπειροι πολεμιστές αναζητούν τρόπους για να ζήσουν. Άλλοι στρέφονται στην παρανομία, άλλοι στην υπεράσπιση της νομιμότητας. Η πρωταγωνίστρια Janner και ο ανθρωπόμορφος γάτος συνοδοιπόρος της, όταν δεν εκτελούν καθήκοντα προστασίας, λύνουν μυστήρια.

Σε αυτό το πρώτο τεύχος, έλυσαν το μυστήριο του μπλε λίθου. Σε κάθε τεύχος θα ολοκληρώνεται και μια αυτοτελής περιπέτεια του ερευνητικού διδύμου, ενώ απ’ ό,τι φαίνεται θα γνωρίζουμε και περισσότερα για τον κόσμο του comic.

Η γνωριμία, λοιπόν, με το νέο τίτλο αφήνει καλές εντυπώσεις και ενδιαφέρον για τις επόμενες περιπέτειες. Σαν ιστορία, βέβαια, καίτοι στέκεται μόνη της, δε μας αποκαλύπτει αρκετά για τους χαρακτήρες, αλλά προφανώς κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τις ανάγκες της σειράς. Το περιεχόμενο, ωστόσο, είναι άκρως αντιπολεμικό, παρουσιάζοντας τις συνέπειες των συρράξεων. Αξίζει να του ρίξετε μια ματιά, ειδικά για το όμορφο artwork του, αλλά και την ενδιαφέρουσα ιστορία με τα ωραία μηνύματά της.