War Of The Realms: War Scrolls #1

Θεός χωρίς φόβο

Το WAR OF THE REALMS ξεκίνησε δυνατά. Σαν να λέμε το πρώτο μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε. Διότι πάντα σε αυτές τις μεγαλεπήβολες ιδέες των εκδοτικών ελλοχεύουν κίνδυνοι, όπως οι δημιουργοί να μην ανταποκριθούν στις προσδοκίες των αναγνωστών και το πόνημα να καταλήξει σε φιάσκο. Αυτός είναι ένας κίνδυνος που πάντα υπάρχει, όμως, σε αυτά τα πολύ διαφημισμένα crossover μαζικά events, τα πράγματα είναι πιο κρίσιμα. Και φυσικά πάντα αρχίζουν να ξεφυτρώνουν διαφορά spin-offs. Για την ακρίβεια, μεγαλύτερη έκταση καταλήγουν να έχουν τα παράπλευρα τεύχη πάρα η κυρία ιστορία. Έτσι στο WAR OF THE REALMS: WAR SCROLLS #1, είχα αρχίσει να έχω ανησυχίες, αλλά και μεγάλες προσδοκίες. Και αυτό γιατί το εξώφυλλο μου υποσχόταν μια νέα ιστορία με τον Daredevil και, μάλιστα, με τίτλο “The God Without Fear”.

Παρότι η Marvel κινήθηκε σε επικίνδυνα μονοπάτια, απέφυγε όλες τις παγίδες στο δρόμο και παρέδωσε ένα ακόμη αρτιότατο τεύχος στο πλαίσιο του WAR OF THE REALMS. Το τεύχος κινείται ακριβώς εκεί που υπόσχεται ο τίτλος και το αποτέλεσμα τολμώ να πω πως είναι επικό. Ειδικά για τους αναγνώστες που είναι θαυμαστές του ανθρώπου χωρίς φόβο, είναι σχεδόν εγγύηση πως θα απολαύσουν ένα τεύχος που θυμίζει παραμύθι και που πηγαίνει τον Daredevil σε νέα ύψη.


Με αυτό δεν εννοώ, βέβαια, πως γίνεται κάποια ανάλυση εις βάθος του χαρακτήρα ή πως τον εξελίσσουν και τον προχωρούν σαν ήρωα. Αυτή ήταν η δουλειά του πρόσφατου THE MAN WITHOUT FEAR και την έκανε και πολύ καλά μάλιστα. Όχι, αυτό το τεύχος είναι εδώ για καθαρό fan service. Και για να το πω απλά, να καυλώσουμε τη ζωή μας. Ο Daredevil μοιάζει όντως να είναι σαν θεός, κάτι σαν τον Thor περισσότερο, πράγμα που τον κάνει ακόμη περισσότερο bad ass. Το ευφυές και εύστοχο της ιστορίας, είναι πως παρόλο που έχει βρει ένα νέο υπέρ γαμάτο όπλο και θερίζει γίγαντες, οι δημιουργοί έχουν αφήσει μέσα στην ιστορία και τον χαρακτήρα και το μυαλό του. Συνεχίζει να είναι ο οξυδερκής ήρωας που όλοι γνωρίζουμε και που χρησιμοποιεί άριστα ένα σωρό πολεμικές τέχνες.

Το τεύχος κλείνει με μια από τις πιο δυναμικές και επικές εκδόσεις του Daredevil! Και με μια αίσθηση μεταφυσικού να πλανιέται στον αέρα.