Little Bird #3

Δεν σε αφήνει να το βαρεθείς
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Little Bird #3

WriterDarcy Van PoelgeestArtistIan BertramPublisherImage Comics

Το LITTLE BIRD είναι ένα νέο mini series της Ιmage, που έφτασε αισίως στο τρίτο τεύχος του και απομένουν άλλα δυο για να ολοκληρωθεί. Αυτό το τρίτο τεύχος επέστρεψε στην έκταση που είχε και το πρώτο, με πάνω από 40 σελίδες, επιτρέποντας στον αναγνώστη να απολαύσει μια μεγάλη δόση αυτής της sci-fi μετά-αποκαλυπτικής και ταυτόχρονα μυστικιστικής περιπέτειας.

Στον κόσμο του comic, ο χριστιανισμός έχει επιβληθεί ξανά με τρόπο βάναυσο στην ανθρωπότητα, αναγεννώντας τον Μεσαίωνα, με υπερσύγχρονα, όμως, μέσα. Το νέο Βατικανό έχει γίνει μια παγκόσμια αυτοκρατορία και ελέγχει τη ζωή ανθρώπων και μεταλλαγμένων. Υπάρχουν, ωστόσο, και οι ομάδες της αντίστασης στη βόρεια Αμερική, τις οποίες, φυσικά, κυνηγά ο στρατός των επισκόπων.

Η Little Bird είναι η νεαρή ηρωίδα του comic, η οποία διαθέτει, χάρη στο μεταλλαγμένο dna της, την ικανότητα να αναπλάθει τους ιστούς της και, επί της ουσίας, να είναι αθάνατη, ενώ φαίνεται να έχει κάποιες πιο απόκοσμες δυνάμεις, που ακόμα δεν μας έχουν εξηγηθεί επακριβώς. Αυτές οι ικανότητες είναι που τη συνδέουν με τη μητέρα της, ηρωίδα της αντίστασης, αλλά ταυτόχρονα και ιδιαίτερο πρόσωπο για τον επίσκοπο του Νέου Βατικανού.

Σε αυτό το κεφάλαιο, η νεαρή ηρωίδα, αφού έχει επιβιώσει από επιθέσεις μαζί με τον πάλαι ποτέ ηγέτη της αντίστασης, Axe, εμπλέκεται σε νέες περιπέτειες, στην προσπάθειά της να σώσει τον κόσμο από τους ηγέτες του σκοταδιστικού καθεστώτος. Ο Axe αιχμαλωτίζεται και η ίδια, με τρόπο παράδοξο, βρίσκεται στο ίδιο μέρος με αυτόν, παρέα, όμως, με τον νεαρό προστατευόμενο του Επισκόπου.

Σε γενικές γραμμές, η ιστορία είναι πλούσια σε δράση και το σενάριο έχει πολλά καλά στοιχεία, όπως οι ενδιαφέρουσες ανατροπές, που σε κάνουν να μην βαριέσαι. Το artwork είναι πολύ ιδιαίτερο και προσεγμένο και συνεπώς οι 40+ σελίδες του θα σας χορτάσουν. Αξίζει της προσοχής σας.