Absolute Carnage: Symbiote Spider-Man #1

Όταν είσαι κομπάρσος στην ίδια σου την ιστορία

Το ABSOLUTE CARNAGE, σαν κάθε μεγάλο storyline που σέβεται τον εαυτό του, έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί αμέτρητα tie ins και spin-offs. Και καθώς πρόκειται για έναν τίτλο ιδιαίτερα ακραίο και ανατρεπτικό, κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει από αυτά. Έτσι το ABSOLUTE CARNAGE: SYMBIOTE SPIDER-MAN #1 μου έδωσε μια ιστορία που δεν περίμενα με τίποτα.

Το πρώτο απρόσμενο και ανατρεπτικό στοιχείο είναι πως σχεδόν σε όλο το τεύχος απουσιάζει κάθε λογής symbiote. Παρότι ο τίτλος μας προϊδεάζει για άλλα και ανήκει σε ένα story που κυριαρχούν αυτά, στο συγκεκριμένο τεύχος φαίνεται πως λειτουργούν περισσότερο σαν cameo.

Η ιστορία θυμίζει περισσότερο κάποιο ψυχολογικό θρίλερ ή δράμα, καθώς ασχολείται με την απότομη κατηφόρα που παίρνει η ζωή ενός δικαστή, αφού συναντηθεί τυχαία με τη White Rabbit, μια παράφρονα κακοποιό. Η τυχαία αυτή συνάντηση πυροδοτεί ένα καταστροφικό ντόμινο για την ζωή του. Ο γιος του σκοτώνεται από ένα λάθος και στην προσπάθειά του να εκδικηθεί το χαμό του σκοτώνει έναν αθώο πολίτη με αποτέλεσμα να μπει φυλακή. Όλη αυτή την κάθοδο στη τρέλα και την δυστυχία έρχεται τελειώσει οριστικά ο Carnage, ο οποίος τον σκοτώνει, καθώς όπως λέει παλαιότερα είχε ενωθεί με κάποιο symbiote.

Η προσέγγιση αυτή της ιστορίας σίγουρα με εξέπληξε, αλλά ευχάριστα. Ήταν μια φρέσκια νότα σε μια κουρασμένη, κατ’ εμέ, εποχή. Έδωσε βαρύτητα στο συναίσθημα, στην ψυχολογία και επικεντρώθηκε σε ουσιαστικά απλούς ανθρώπους και πιο απτά προβλήματα από αυτά που αντιμετωπίζουν συνήθως οι superheroes. Το κάνει τόσο καλά και με τόσο ενδιαφέροντα τρόπο που σε βυθίζει στην κάθοδο αυτού του ανθρώπου, σε σημείο που θεώρησα έως και περιττή την εμφάνιση του Carnage. Ξέχασα πως διάβαζα τεύχος στο σύμπαν του Spider-Man, εφόσον δεν υπήρχε καμία άλλη σύνδεση.

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να ομολογήσω και να προσθέσω πως αυτό ακριβώς θα μπορούσε να θεωρηθεί από πολλούς και το αρνητικό του τεύχους. Κακώς ή καλώς, η ιστορία αυτή θεωρείται tie in – spin-off της κεντρικής στο Absolute Carnage. Κάτω από αυτό το πρίσμα δεν βρήκα καμία σύνδεση ή λόγο ύπαρξης. Δεν έδωσε απολύτως τίποτα στο κεντρικό story, ούτε ανέπτυξε κάποιον ήδη κεντρικό χαρακτήρα σε αυτό.