Once & Future #2

Ο Βασιλιάς Αρθούρος ξυπνά
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Once & Future #2

WriterKieron GillenArtistDan MoraPublisherBoom! Studios

Οι θεωρίες συνωμοσίας που μπλέκονται με μύθους και φαντασία είναι πάντα ιδιαίτερα επιτυχείς και δημοφιλείς. Η άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας και η ανάγκη απόδρασης από αυτή, είναι, ίσως, ο κύριος λόγος της αποδοχής τους από το ευρύ κοινό. Βέβαια, η ημιμάθεια έχει και αυτή ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αλλά εν προκειμένω θα ασχοληθούμε μόνο με τον μύθο.

Μια αντίστοιχη θεωρία συνωμοσίας με το ξυπνητήρι του μαρμαρωμένου βασιλιά, υπάρχει και στην Αγγλία, όπου κάποιοι νομίζουν ότι ο Αρθούρος θα επιστρέψει και με το μυθικό σπαθί του θα διαφεντεύει την Βρετανία ξανά. Στο δεύτερο τεύχος του ONCE & FUTURE, ο Βασιλιάς Αρθούρος ξύπνησε από τις ενέργειες της εθνικιστικής ομάδας, ωστόσο η αφύπνισή του δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη. Παρά ταύτα, το σχέδιο φαίνεται να προχωρά. Την ίδια στιγμή, ο Duncan μαζί με την πρώην κυνηγό τεράτων γιαγιά του, Bridgette, παρακολουθούν την κατάσταση, προκειμένου να μάθουν τους σκοπούς και τα σχέδια της ομάδας, της απρόσμενης αρχηγού της, αλλά και του άρτι αναστηθέντος βασιλιά.

Το comic είναι αρκετά διασκεδαστικό, με καλούς χαρακτήρες, ενδιαφέρον στήσιμο και αγωνιώδη εξέλιξη. Πολύ επιτυχημένη η χρήση πραγματικών ιστορικών στοιχείων, τα οποία συνυφένονται με τις θεωρίες συνωμοσίας, ώστε να χαρίσουν στην ιστορία στοιχεία ανατροπής και suspense. Η μεταφορά των ιπποτικών ιστοριών του Βασιλιά Αρθούρου δείχνει να κερδίζει το κοινό, προς το παρόν. Και πράγματι, θα περιμένουμε να δούμε και το Excalibur στα χέρια του πρωταγωνιστή, για μια μάχη απέναντι στον πρώην κάτοχό του, τον once and future king.