Justice League #34

Oops, they did it again!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League #34

WritersScott Snyder, James Tynion IVArtistsBruno Redondo, Howard PorterPublisherDC Comics

Στο λυκόφως της μάχης, τα δύο παρελθοντικά μέτωπα ανατρέπονται, χάρη στην αρχικά απρόθυμη συμβολή του Vandal Savage και την υπερπροσπάθεια των Starmen και Kamandi. Justice Leaguers και μη, από όλο το πολυσύμπαν, στρέφονται ενάντια στην Perpetua και την Legion of Doom, και ενώ, προς στιγμήν, η ζυγαριά γέρνει προς τη δικαιοσύνη, ένα τραγικό λάθος θα κρίνει την έκβαση της σύγκρουσης και όχι μόνο.

Συνεχίζοντας στο ίδιο grand επίπεδο, οι Snyder και Tynion IV παραδίδουν ένα τεύχος με μπόλικη ένταση, αγωνία και δράση, καθώς η τελική αναμέτρηση παίρνει διαστάσεις, άνευ προηγουμένου. Σίγουρα, βέβαια, το λάθος της Kendra είχε προοικονομηθεί αρκετά, αλλά παρ’ όλα αυτά, όταν το πρωτοδιάβασα, είχα μεικτά συναισθήματα. Έπειτα, όμως, σκέφτηκα: είναι καλύτερα οι ήρωες να αποτρέψουν το μεγαλεπήβολο σχέδιο των αντιπάλων τους, προτού εκκολαφθεί και να λήξει εκεί η ιστορία, ή μήπως να συμβεί το χειρότερο σενάριο και να ανατρέψουν μια ακόμα πιο δυσμενή κατάσταση; Νομίζω όλοι καταλάβαμε την απάντηση.

Άρτιο δέσιμο με το continuity της εταιρείας, σε σχέση κυρίως με το MULTIVERSITY του Morrison, καλή διαχείριση των διαφόρων χαρακτήρων και πολλές συναισθηματικές μεταβολές, ξεχωρίζουν επίσης μέσα στο comic και, συνδυαστικά με το φινάλε, αφήνουν τον αναγνώστη με σύνδρομο στέρησης για το επόμενο τεύχος.

O Redondo, για άλλη μια φορά, με το αξιοπρεπέστατο artwork του, μας δίνει μερικά πολύ καλοφτιαγμένα panels, ενώ, αντίθετα, ο Howard Porter, που μάλλον μόνο στο FLASH είχε κάτι να πει, αφαιρεί λίγη ομορφιά από τη συνολική εικόνα του JUSTICE LEAGUE, κυρίως σε στιγμές μεγάλης κίνησης.