Ether: The Disappearance Of Violet Bell #1

Τρίτη ιστορία στον κόσμο της υπαρκτής μαγείας
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ether: The Disappearance Of Violet Bell #1

WriterMatt KindtArtistDavid RubinPublisherDark Horse Comics

Από την ανάγνωση του πρώτου τεύχους αυτής της σειράς, το 2016, είχα την αίσθηση ότι κάτι ενδιαφέρον μπορεί να προκύψει. Οι ιστορίες λίγων τευχών, δημοσιευόμενες σε άτακτα χρονικά διαστήματα προσφέρουν άλλη δυναμική σε έναν τίτλο. Δεν φθείρεται με την επανάληψη και τη φλυαρία, εξελίσσεται γρήγορα και διατηρεί το ενδιαφέρον του κοινού.

Οι έως τώρα ιστορίες μας έχουν μεταφέρει χωρικά και χρονικά σε διάφορα σημεία της πραγματικότητας του Boone Diaz. To ετεροχρονισμένο παρόν του στον κόσμο μας, σε σχέση με τον κόσμο της Ether, έχει καταστήσει την εξέλιξη του χαρακτήρα πολύ στιβαρή. Κάθε ταξίδι του Diaz στην Εther, ισοδυναμεί με μεγάλα χρονικά διαστήματα απουσίας από τη Γη. Και η ζωή δεν κάνει παύσεις.

Σε αυτή την ιστορία, συναντάμε εξ αρχής τον Boone Diaz αλλαγμένο και πιο βαρύθυμο, σε σχέση με τις προηγούμενες περιπέτειες. Η νέα περιπέτεια έχει να κάνει με την απαγωγή της κόρης του Fairie King και φίλης του Βoone, Violet Bell. Μετά την αρχική εισαγωγή, η περιπέτεια ξεκινά αμέσως για τον ντετέκτιβ της χώρας των παραμυθιών.

Το κλίμα είναι κάπως πιο σκοτεινό, γεγονός που μας προϊδεάζει για όσα θα ακολουθήσουν. Εννοείται ότι καλλιεργείται ένα μυστηριώδες περιβάλλον και αναμένουμε με αγωνία τη συνέχεια, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα όσα έχουν προηγηθεί από την τελευταία ιστορία του τίτλου.