Olympia #1

Μα τον Δία!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Olympia #1

WritersCurt Pires, Tony PiresArtistsAlex Diotto, Dee CunniffePublisherImage Comics

Το OLYMPIA είναι limited series που έσκασε από το πουθενά! Ηθικός αυτουργός είναι ο Curt Pires (σε συνεργασία με τον πατέρα του, Tony Pires), ο οποίος την τελευταία πενταετία έχει βγάλει αρκετά creater-owned limited series στην Dark Horse, μεταξύ των οποίων τα POP, THE TOMORROWS, THE FOREVERS, THE FICTION, WYRD, τα οποία, όμως, παρέμειναν να επιπλέουν στον αφρό της μετριότητας και της σχετικής αφάνειας.

Και τότε, ξαφνικά, σκάει μύτη – από το πουθενά, όπως προανέφερα – το OLYMPIA, που αποτελεί έναν πολύ όμορφο φόρο τιμής στο έργο του τιτάνιου Jack Kirby και συνδυάζει πολύ όμορφα ένα γνωστό μοτίβο, σπάζοντας τον “τέταρτο τοίχο” της ανάγνωσης. Πιο συγκεκριμένα, ένα παιδάκι, ονόματι Elon Andrews (και όχι Musk), διαβάζει ένα Κιρμπικό κομιξάκι ονόματι “Olympia”, με Ολύμπιους διαστημικούς θεούς να εμπλέκονται σε επικές μάχες, μέχρι που γίνεται κάτι αναπάντεχο, το οποίο θα αλλάξει τα πάντα.

Η εναλλαγή από το retroειδές σχέδιο του Alex Diotto, το οποίο κοσμεί το comic που διαβάζει ο Elon, με το πιο ρεαλιστικό, αλλά και πιο “Image”, σκίτσο του Dee Cunniffe (REDNECK), γίνεται ανεπιτήδευτα και η σεναριακή ροή πηγαίνει χέρι-χέρι με αυτές τις εναλλαγές.

To OLYMPIA τολμάει να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και φρέσκο comic, το οποίο, κρίνοντας από το πρώτο τεύχος, κατορθώνει αυτό στο οποίο αποσκοπεί ο δημιουργός του, δηλαδή να πειραματιστεί και να αποπειράται να ξεπεράσει τα αφηγηματικά όρια του Μέσου. Και σε αφήνει με τον ίδιο τρόπο που άφησε και τον Elon, με ένα πολύ δυνατό cliffhanger, διψώντας για τη συνέχεια.