Δύο Νέα Events Στην Athens Comics Library!

Για τη Will Eisner Week 2020

Με αφορμή τη Will Eisner Week, η Athens Comics Library διοργανώνει αυτή την εβδομάδα δύο events! Την Τρίτη 3 Μαρτίου θα μιλήσουμε για τα comics του 2000AD, ενώ την Παρασκευή 6 Μαρτίου θα μάθουμε το παρασκήνιο της δημιουργίας του Hard Rock Vol. 2!

2000AD: Η Απόλυτη Ανθολογία Των Βρετανικών Comics

Τρίτη 3 Μαρτίου 19, 19:00


Από το 1977 το 2000AD αποτελεί πηγή αστείρευτης έμπνευσης, Από τις σελίδες τους έχουν ξεπηδήσει ο Δικαστής Dredd, ο Slaine, οι ABC Warriors και η Halo Jones. Μέσα από αυτό γνωρίσαμε δημιουργούς όπως ο Alan Moore, o Grant Morrison, o Brian Bolland, o Simon Bisley.

Ο συγγραφέας Μάνος Ραγιάδης (a.k.a. Raggedy Man) και ο συντάκτης του Comicdom.gr Αριστείδης Κώτσης, λάτρεις και οι δυο της ανθολογίας έχουν φάει τις σελίδες της με το κουτάλι. Ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι πιο παραγνωρισμένες ιστορίες; Μια συζήτηση για “αρχάριους” που δεν ξέρουν από που να αρχίσουν και για “προχωρημένους” που θέλουν να μιλήσουν για όσα τους σημαδεψαν.

Συντονισμός: Άρης Κώτσης



Backstage Pass To… Hard Rock Vol. 2

Παρασκευή 6 Μαρτίου, 19:30

H Athens Comics Library ξεκινά μια νέα σειρά παρουσιάσεων, με αφορμή τους εορτασμούς για την Will Eisner Week (1-7 Μαρτίου), και μας μεταφέρει στο παρασκήνιο της δημιουργίας των ελληνικών comics! Την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα, ένας Έλληνας καλλιτέχνης θα μας ξεναγεί στο… backstage του νέου comic του και θα μας παρουσιάζει τη διαδικασία της δημιουργίας του!

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις 19:30, ο Τάσος Μαραγκός (Tasmar) θα μας δώσει ένα backstage pass για τα παρασκήνια του HARD ROCK Vol. 2, θα μας μιλήσει για τις εμπνεύσεις του και τη διαδικασία δημιουργίας και θα μας παρουσιάσει αδημοσίευτο υλικό και original art από τα δύο πρόσφατα τεύχη της κορυφαίας σειράς!

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος