Ο Μεγάλος Περίπατος Του Πέτρου

Διαδικτυακή συζήτηση για τη διασκευή του βιβλίου της Άλκης Ζέη σε graphic novel

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η Athens Comics Library σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή συζήτηση στη σελίδα facebook της εκδοτικής. Μάθετε περισσότερα στο επίσημο Δελτίο Τύπου.

Πρόσκληση Σε Διαδικτυακή Συζήτηση

με αφορμή τη διασκευή σε graphic novel του εμβληματικού βιβλίου της Άλκης Ζέη Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου αποτελεί αδιαμφισβήτητα μυθιστόρημα-σταθμό για την ελληνική και παγκόσμια παιδική λογοτεχνία. Εκδόθηκε το 1971, μεταφράστηκε σε 12 γλώσσες, έγινε τεράστια επιτυχία πουλώντας εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, και με το πέρασμα του χρόνου αναδείχθηκε σε ένα σύγχρονο κλασικό βιβλίο που διαβάζεται τόσο από μικρούς όσο και μεγάλους αναγνώστες παραμένοντας σταθερά ένα από τα αγαπημένα βιβλία για τόσες γενιές αναγνωστών από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε.

Με αφορμή τη διασκευή του εμβληματικού βιβλίου της Άλκης Ζέη σε graphic novel που κυκλοφόρησε πρόσφατα, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η Athens Comics Library σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή συζήτηση την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021, στις 7 το βράδυ, στη σελίδα facebook των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση και ο κοµίστας Δηµήτρης Μαστώρος που υπογράφουν τη διασκευή, καθώς και η συντονίστρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Athens Comics Library Βασιλεία Βαξεβάνη συζητούν για το graphic novel-φόρο τιµής από τους δηµιουργούς νεότερων γενιών σ’ ένα αγαπηµένο κλασικό βιβλίο της ελληνικής λογοτεχνίας.

«Για εμάς αυτό το ταξίδι, αυτή η συνεργασία, αυτό το βιβλίο είναι και ο δικός μας φόρος τιμής σε μια συγγραφέα που ως αναγνώστες, ήδη από παιδιά, μας άγγιξε, μας μίλησε, μας ταξίδεψε, μας γοήτευσε, μας δίδαξε και, λίγο πριν από το τέλος της, τόσο γενναιόδωρα μας εμπιστεύθηκε ως δημιουργούς».
Α.Δ – Δ.Μ.

Διοργάνωση

H Athens Comics Library είναι ένας χώρος έμπνευσης, μάθησης, εξερεύνησης και δημιουργίας.
Ιδρύθηκε το 2015 και στα ράφια της φιλοξενεί σχεδόν 2.500 τίτλους comics από όλο τον κόσμο.