Akudama Drive Season 1

Το Cyberpunk που μας άξιζε!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Akudama Drive

Season/EpisodeSeason 1 WritersNorimitsu Kaihō, Tomohisa Taguchi DirectorTomohisa Taguchi CastTomoyo Kurosawa, Yuichiro Umehara, Shunsuke Takeuchi, Shun Horie, Megumi Ogata, Subaru Kimura, Takahiro Sakurai NetworkTokyo MX

Λίγο πριν τελειώσει το δίσεκτο 2020, σε μία χρονιά ανομβρίας από πλευράς παραγωγής, λόγω της πανδημίας, κυκλοφόρησε μία τεράστια έκπληξη. Ένα δυστοπικό sci-fi anime, με απίστευτη ροή, καλογραμμένους χαρακτήρες, καταιγιστική δράση και ό,τι θα περίμεναν όσοι απογοητεύτηκαν από την κυκλοφορία του CYBERPUNK 2077.

Το AKUDAMA DRIVE είναι μεταφορά του ομώνυμου manga, από τον δημιουργό του DANGANRONPA, Kazutaka Kodaka. Βρισκόμαστε στο μακρινό μέλλον, μετά από έναν καταστροφικό πυρηνικό πόλεμο και η παρηκμασμένη πόλη-κράτος του Kansai είναι υποτελής στο Kantō, που είναι η παραδεισένια και πλούσια πόλη-κράτος. Στο Kansai, λοιπόν, όσοι είναι super εγκληματίες λέγονται Akudama και καταζητούνται, με αμοιβή πολλά εκατομμύρια, από την αστυνομία της πόλης. Ένας μυστηριώδης ανώνυμος στέλνει πρόκληση προς τους Akudama για να σώσουν έναν άλλον Akudama, ο οποίος επρόκειτο να εκτελεστεί στο αρχηγείο της αστυνομίας. Στο κάλεσμά του ανταποκρίνονται τέσσερις. Όμως, δεν είναι οι μόνοι…

Σεναριακά, είναι γεμάτο αγωνία, ανατροπές και δίνει αρκετό χρόνο ώστε να γνωρίσει ο θεατής όλους τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες, ενώ συνάμα ξεδιπλώνεται με μαεστρία ο δυστοπικός κόσμος του σάπιου Kansai. Θυμίζει ένα πολύ ιδιαίτερο υβρίδιο SUICIDE SQUAD και ITALIAN JOB, με στοιχεία sci-fi, που αποτίουν υπέροχο φόρο τιμής στα BLADE RUNNER και GHOST IN THE SHELL. Το επίπεδο παραγωγής, επίσης, είναι μοναδικό, με την Pierrot να δίνει ρεσιτάλ, μαζί με τη βοήθεια της πρωτάρας σε anime, Too Kyo Games, όσον αφορά κυρίως στα CGI.

Οπότε, μη χάνετε χρόνο! Δώδεκα επεισόδια καταιγιστικής δράσης, τα οποία υπάρχουν πλέον και σε αγγλική μεταγλώττιση, σας περιμένουν για να ζήσετε το πραγματικό Cyberpunk που δεν ζήσαμε ακόμα.